Architectuur

MHMA: Nulenergiewoning in Geel

MHMA: Nulenergiewoning in Geel
Een sobere moderne woning met beperkte kantoorruimte ontworpen volgens de regels van het passiefhuisplatform met als doel een nulenergiewoning te realiseren. De volledige buitenschil werd grondig geïsoleerd. Aan de achterzijde zorgen grote glaspartijen voor overvloedig daglicht en contact met de landelijke buitenomgeving. West- en noordgevel werden bewust gesloten gehouden. De zuidgelegen, volledig beglaasde patio maakt, net als garage en kelder, geen deel uit van het verwarmde volume maar is een bufferruimte voor zonnewinsten waardoor het energieverlies in de winter en de tussenseizoenen extra beperkt wordt. In die periode neemt het verluchtingssysteem D verse lucht uit deze patio.

Het beheersen van het binnenklimaat gebeurt via betonkernactivering in de plafonds boven gelijkvloers en verdieping in combinatie met een verluchtingssysteem D. Een warmtepomp gevoed door een gesloten geothermisch put zorgt voor de nodige warmte in de winter en free-cooling in de zomer. PV-zonnepanelen zorgen voor het elektrisch vermogen.

E-peil: 20

Architect: Geels Architectenbureau

Ontdek op zaterdag 29 en zondag 30 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect. Bouw & Wonen inspireert u elke dag met één van de deelnemende projecten…

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect

Ook interessant