Architectuur

MHMA: Eerherstel voor het oorspronkelijke volume

MHMA: Eerherstel voor het oorspronkelijke volume
Deze woning in Geluwe, gebouwd in het begin van de jaren 30, bestaat uit één rechthoekig volume waar in de loop van de jaren verschillende koterijen tegen werden gebouwd. Het oorspronkelijk heldere grondplan ging verloren en is getransformeerd tot een breiwerk van kleine kamers.

Er werd beslist de verschillende uitbreidingen af te breken om het oorspronkelijke volume terug in ere te herstellen. Een nieuwe uitbreiding wordt als het ware in het bestaande hoofdvolume geschoven. Het zwevend karakter en de differentiatie in materiaal tussen oud en nieuw versterken dit beeld.

Het nieuwe volume biedt zicht op de achtertuin. Aan één zijde wordt een muurdeel als het ware open geklapt. Zo wordt een buitenruimte gecreëerd als verlengde van de leefruimte.

Binnen in de woning wordt ter hoogte van de majestueuze traphal een opening gemaakt tussen de hal en de leefruimte. Drie koepels boven de trap zorgen er voor dat daglicht tot in het hart van de woning kan binnenvallen.

Architect: Zoom architecten

Ontdek op zaterdag 29 en zondag 30 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect. Bouw & Wonen inspireert u elke dag met één van de deelnemende projecten…

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect

Ook interessant