Architectuur

MHMA: Karaktervolle lage energiewoning in Zwijnaarde

MHMA: Karaktervolle lage energiewoning in Zwijnaarde
Deze karaktervolle lage energiewoning is de nieuwe thuis voor een gezin aan de buitenrand van Gent. Het ontwerp kenmerkt zich door een hedendaagse en speelse vormgeving, door as-lijnen met een beleving van licht en ruimte. Een naadloze overgang tussen de binnen en buiten ruimtes vergroten het woonplezier in deze woning.

Het is een plaats waar meer dan wonen centraal staat. Een wellness ruimte met patio op niveau -1 zorgen voor ontspanning, in contact met overdekte terrassen en zwemvijver op het gelijkvloers. Elke ruimte met zijn eigen sfeer geeft balans aan een grote verscheidenheid van belevingen en rust. De moderne geïnspireerde vormentaal wordt versterkt door een gelijmde handvormsteen, in combinatie met Afrormosia ramen en grote glaspartijen.

Door toepassing van hoogwaardige isolatiematerialen, het nastreven van een luchtdichte bouwschil in combinatie van een warmtepomp en balansventilatie resulteerde dit in een lage energiewoning.

Architect: Miranda De Boeck

Ontdek op zaterdag 29 en zondag 30 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect. Bouw & Wonen inspireert u elke dag met één van de deelnemende projecten…

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect

Ook interessant