Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

De westerse architectuur, een geschiedenis

De westerse architectuur, een geschiedenis
De westerse architectuur van David Watkin is inmiddels een veelgebruikt handboek geworden voor opleidingen en een naslagwerk voor ge´nteresseerden. Deze laatste editie is grondig herzien en uitgebreid. Ze begint met een nieuw hoofdstuk over de architectuur in MesopotamiŰ en Egypte, en het hoofdstuk over de moderne architectuur is uitgebreid om recht te doen aan de laatste ontwikkelingen. Door het hele boek heen zijn plattegronden, doorsnedes en stedenbouwkundige situaties toegevoegd, waardoor de bruikbaarheid van het boek voor het onderwijs is verhoogd.

Bestel dit boek:

De geschiedenis van de architectuur is voor Watkin (docent architectuurgeschiedenis aan de universiteit van Cambridge) een geschiedenis van herlevingen en hernemingen. Het verleden is geen begraafplaats van elkaar keurig opvolgende architectuurstijlen. Integendeel, de architectuurgeschiedenis getuigt van de duurzaamheid, de schoonheid en de vitaliteit van de klassieke architectonische taal.
Watkin houdt het oog gericht op het esthetisch continuŘm waarin de oudheid en de barok, Palladio en Dudok, de gotiek, de Art Nouveau en de modernen alle deel hebben aan de realisering van schoonheid.
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
7 juli 2017
Bron: Sun
Nieuwsarchief:   

Meer architectuurboeken

B&W Nieuwsarchief van   

 

Gerelateerde artikelenHet weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Dossier Batibouw 2018
BIS 2017
Mijn Huis Mijn Architect
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3699 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba