Architectuur

Stadsvernieuwingsprojecten in Vlaanderen

Barcelona, Londen en Berlijn zetten aan het eind van de 20ste eeuw de toon in de Europese stadsvernieuwing. Door een unieke aanpak lijkt Vlaanderen nu het peloton aan te voeren: dankzij de 'conceptsubsidie' krijgen kleinere steden de kans om hoogstaande stadsvernieuwingsprojecten te ontwikkelen. Dit boek biedt een kritische terugblik op zes jaar waarin 15 steden conceptsubsidie kregen.

Naar aanleiding van 6 jaar decreet stadsvernieuwingsprojecten en een bijhorend congres publiceerde het Team Stedenbeleid van de Vlaamse overheid het boek Stadsvernieuwing in Vlaanderen. Ontwerpend onderzoek en capacity building.
Deze publicatie, die gerealiseerd werd door de Onderzoeksafdeling Stedenbouw en Architectuur OSA van de K.U.Leuven, geeft geen volledig overzicht van alle ontwerpen die werden ingediend in het kader van het decreet. Evenmin is het een specialistenverslag geworden. Het biedt een kritische terugblik en een evaluatie van de conceptsubsidies die Vlaanderen in het kader van het decreet uitreikte voor stadsvernieuwingsprojecten.
Het boek is een helder en leesbaar relaas aangevuld met plannen, tekeningen, schema's en foto's.

Auteur(s): A.Loeckx, B.De Meulder, V. Patteeuw, J.De Bruyn, P.Van Herpe, M.Van Ouytsel
Samenstelling: Team Stedenbouw - André Loeckx
Uitgever: SUN
Fotografie: Niels Donckers
Geïllustreerd: Ja
Aantal pagina's: 271
Taal: NL
ISBN: 978 90 8506 7504

Bestellen