Energie

Zonnepanelen en batterijen via een abonnementsformule in België

Zonnepanelen en batterijen via een abonnementsformule in België
Otovo, de Europese marktleider voor zonnepanelen en batterijen, richt zijn pijen op op de Belgische markt. Otovo maakt de toegang tot zonnepanelen en batterijen eenvoudig en betaalbaar. In twee klikken worden klanten gekoppeld aan een betrouwbare installateur. En met de abonnementsformule moeten klanten geen grote investeringen doen om voor zonnepanelen te kiezen.

Cedric Sever, bekend als voormalig manager van Coolblue, zal als General Manager de werkzaamheden op de Belgische markt in goede banen leiden: “Op dit moment is België het duurste land voor energie in Europa. Met Otovo kan men eenvoudig, snel en betaalbaar overstappen naar duurzame energie. Zo kan men zichzelf beschermen tegen stijgende energieprijzen of energieschokken.”

Otovo: eenvoudige, voordelige, betrouwbare installatie

Otovo, de beursgenoteerde, Europese marktleider voor zonnepanelen en batterijen, richt zijn pijlen op de Belgische markt. Otovo vereenvoudigt de installatie van zonnepanelen en batterijen door de innovaties en inzichten van de platformeconomie in te zetten in de energiesector. Otovo werkt namelijk via een marktplaats waarin het een netwerk organiseert van honderden lokale, hoogwaardige energie-installateurs die grondig zijn doorgelicht. Otovo bewees zich al op 13 andere markten, waaronder Noorwegen, waar Otovo werd opgericht. Otovo werd in 2016 opgericht door Andreas Thorsheim met als missie zonnepanelen op alle Europese daken te leggen.

“Toen zonnepanelen in de jaren ‘00 kwalitatief en betaalbaar werden, was de grootste uitdaging van de sector om zonnepanelen op de daken te krijgen”, aldus Andreas Thorsheim, CEO van Otovo. “Met mijn ervaring in platformeconomie, heb ik me toen volledig op dit vraagstuk gestort. Met succes. Otovo installeerde al meer dan 15.000 zonprojecten tot nu toe.”

Via de website kunnen klanten in slechts twee muisklikken een offerte opvragen. Binnen enkele seconden koppelt het platform hen aan het juiste materiaal, beschikbare en betrouwbare installateurs én geeft een ontwerp voor jouw ‘zonne-pakket’.

“Gezinnen hebben het al druk genoeg zonder een extra project waarbij ze alle installateurs uit de buurt in kaart moeten brengen, zelf te weten moeten komen wat kwalitatieve en betrouwbare merken zijn voor zonnepanelen en op zoek moeten naar een installeur die beschikbaar is.Daarom doet Otovo dit project voor hen”, aldus Andreas Thorsheim.

Einde van lange wachtlijsten

“Op dit moment is België het duurste land voor energie in Europa”, ziet Cedric Sever, General Manager Belgium bij Otovo. “Zelf jouw eigen energie opwekken, is de beste manier om te ontsnappen aan de energieshocks. Veel consumenten nemen daarom actie om zonnepanelen op hun daken te krijgen. Met lange wachtlijsten voor zonne-energie tot gevolg.”

Daar wil Otovo met zijn lancering op de Belgische markt ook een antwoord op bieden. Otovo neemt installateurs project management en klantencontact uit handen. De installateurs besparen tijd en geld op klantenwerving, project management en marketingkosten én kunnen meer installaties afwerken. Zo wil Otovo het einde inluiden van de lange wachtlijst in België.

Zonnepanelen zonder grote investering

Bij de Belgische consument staan zonnepanelen vaak nog gelijk aan grote investeringen. Om dit te vermijden en zonnepanelen in België zo toegankelijk mogelijk te maken, biedt Otovo een abonnement op zonnepanelen aan. Binnen een abonnement installeert, onderhoudt en monitort Otovo de zonnepanelen op jouw dak. Bovendien belt Otovo een installateur bij een defect of mogelijke optimalisatie, zonder enige extra kost of last voor de eigenaar.

Cedric Sever, General Manager België van Otovo: “Dat subscription model geeft de Belgische consument de gevraagde zekerheid over hun energiefactuur. Gezinnen weten de abonnementskost voor de komende twintig jaar. Dankzij Otovo kunnen we hun energiefactuur voor de volgende twintig jaar laag en voorspelbaar houden, onafhankelijk van stijgende energieprijzen of energieschokken.”

Ook interessant