Zo maak je muren egaal met renovlies behang

3 maart 2022 Bron: Bouw & Wonen
Zo maak je muren egaal met renovlies behang
Foto: latexspuitenspecialist.nl
Ben je toe aan een verandering en wil je daarom de muren van een nieuw behang voorzien? Dat is niet altijd eenvoudig. Vaak is een muur voorzien van een structuur, waardoor het ophangen van behang niet lukt. Je moet daarom eerst de muren egaal maken. Je kunt het werk hiervoor uitbesteden aan een Latex Spuiten Specialist. Deze zorgt ervoor dat er speciaal renovlies behang op de muren komt en jij de muren van een geheel nieuwe uitstraling kunt voorzien. Maar waar moet je allemaal aan denken bij het egaal maken van muren met dit behang? Onderstaande informatie legt het helemaal voor jou uit.

De voorbehandeling van de muren

Als je met renovlies behang wilt werken, is het verstandig om de muur eerst te behandelen. De grootste oneffenheden moeten namelijk weggehaald worden. Gaten in de muren zullen bijvoorbeeld altijd sporen achterlaten in het behang. Een specialist in latex spuiten zal daarom eerst herstelwerkzaamheden aan de muren uitvoeren voordat het behang op de muur komt. Ook moet er voorstrijk op de muur komen. Dit zorgt voor een goede hechting van het behang en de opname van de behanglijm. Het is belangrijk dat deze stappen altijd goed uitgevoerd zijn. Zodra dit erop zit, kan het echte werk beginnen en kan de professional de muren egaal maken.

Het plaatsen van het renovlies behang

Het aanbrengen van het behang gebeurt door de lijm zowel op de muur als op het behang aan te brengen. Dit zorgt voor een goede hechting. De banen moeten altijd langer zijn dan de lengte van de muur. Je plaatst het behang dan van boven naar beneden en zorgt dat je tussendoor alles gladstrijkt. Hiermee voorkom je dat er lucht tussen blijft zitten en de muur niet egaal is. Na het plaatsen van de baan snijd je de overtollige randen weg. Door dit proces te herhalen, zorg je ervoor dat de muur egaal is en je kunt beginnen met het verven of behangen van de muren in de gewenste kleur.

Enkele voordelen van het behang

Als je een professional voor het latex spuiten van de muren inschakelt voor het egaal maken van de muren, zal deze een aantal stappen doorlopen voordat de muren klaar zijn voor een goede afwerking. Hoewel je met meerdere stappen te maken krijgt, kunnen de werkzaamheden wel snel verlopen. De banen renovlies behang zullen er namelijk snel opzitten en het drogen hoeft niet lang te duren. Daarbij zal er altijd eenzelfde resultaat komen als wanneer je de muren voorziet van het traditionele stucwerk. Met dit behang ben je voorzien van een eindresultaat waar je gelijk overheen kunt met de afwerking. Super makkelijk, en lang niet zo duur als je zou denken!

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo