Terras en oprit

Zo maak je je tuin en terras klaar voor de zomerzon

Af en toe laat de zomerzon zich al eens zien. En dan weet je: het barbecueseizoen staat voor de deur! Hoog tijd om je tuin helemaal klaar te maken voor de zomer. Of je nu een grote of kleine tuin hebt, wij geven je alvast de nodige tips om van je tuin een waar zomerparadijs te maken! Laten we er even de tuinkalender bijnemen …
In juni vraagt je moestuin veel aandacht:

  • Leg stro onder de aardbeien.
  • Plant sla in potten en bakken.
  • Plant bessenstruiken in volle grond.
  • Paprika, tomaat, courgette, pompoen, … kun je nu ook planten, bij voorkeur op een beschutte maar zonnige plek.

Ook elders in de tuin zijn er heel wat klusjes. Zo is juni de laatste maand om nog eenjarige zomerbloeiers te zaaien. Tussen nu en eind juli kun je ook tweejarige planten zaaien, zodat die volgend jaar bloeien. Als je graag nog nieuwe planten wil zetten, doe je dat ook beter nu, want in juli en augustus is het eigenlijk al te warm om te planten.

Bemesten en besproeien

Om in de zomer helemaal te kunnen genieten van een mooie tuin, moet je je planten nu al bemesten met organische meststoffen. Geef ze ook voldoende water op droge dagen. Wordt België voor de zoveelste keer getroffen door een natte junimaand (helaas!), dan moet je uiteraard niet extra besproeien. Integendeel: controleer of het water nog goed kan weglopen uit potten en bakken!

Veel kleintjes maken een grote

Onze belangrijkste tip voor het begin van de zomer? Begin tijdig met wieden en volg je perken, gazon en terras goed op. Door elke week een beetje te wieden, zorg je ervoor dat je tuin nooit verwildert en dat het onkruid zich minder snel verspreidt. Laat je het onkruid te lang staan, dan wordt het op een bepaald moment nog moeilijk te controleren.

Ook interessant