Zo houd je jouw tuin groen op een natuurlijke manier

Bron: Bouw & Wonen
Zo houd je jouw tuin groen op een natuurlijke manier
Een tuin kan op verschillende manieren worden ingericht. In veel gevallen zie je dat er wordt gekozen voor een combinatie van comformbaliteit en groen. Het netjes houden van het gras en de planten kan lastig zijn. Zo dien je met diverse zaken rekening te houden, waaronder insecten. In dit artikel geven wij enkele tips die je kunt gebruiken voor het bestrijden van insecten.

Engerlingen en emelten bestrijden

Larfsoorten die in de tuin voor diverse problemen kunnen zorgen, zijn engerlingen en emelten. Ze vreten zowel aan de wortels van het gras als die van de planten. Je kun engerlingen en emelten herkennen aan gele plekken in het gazon. Het zijn larven die net op of zelfs onder de grond leven, waardoor je ze bijna niet ziet. Als je een vermoeden hebt dat je te maken hebt met engerlingen of emelten, dan dien je stappen te nemen. Een natuurvriendelijke manier om in te grijpen, is door de natuurlijke vijand in te zetten. Een optie hiervoor is het inzetten van aaltjes. Insecten bestrijden kan daarnaast ook op andere manieren. Zo kun je eventueel ook gebruik maken van het product EcoShield.

Bladluizen hoeven niet voor problemen te zorgen!

Naast de problemen onder de grond, spelen er vaak ook problemen af boven de grond. Zo kan onder andere de bladluis voor vervelende situaties zorgen. Een bladluis zuigt namelijk sap uit een plant waardoor de plant onnodig schade oploopt. Voor het bestrijden van bladluizen kun je verschillende middelen inzetten. De natuurlijke vijand van de bladluis is het lieveheersbeestje. Lieveheersbeestjes kun je bestellen via het internet en zorgen na het uitroeien van de bladluizen niet voor problemen. Daarnaast kun je ook gebruik maken van een EcoShield. Naast dat EcoShield nuttig kan zijn in de strijd met bladluizen, helpt het ook tegen de witte vlieg, trips en de bladvlo.

De wolluis bestrijden doe je zo!

Een ander soort insect dat voor problemen kan zorgen in de tuin, is de wolluis. Van de wolluis kan je zowel in- als buitenshuis last hebben. Je kunt de wolluis herkennen aan de witte laag die ze achterlaten. Als je buiten last hebt van de wolluis, dan is het ook daarbij mogelijk om de natuurlijke vijand in te zetten. De natuurlijke vijand van de wolluis is de roofkever. Roofkevers kun je net als lieveheersbeestjes bestellen via het internet. In de meeste gevallen ontvang je het pakketje de volgende dag nog in huis.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo