Zo creŽer je het ultieme zomerterras in de achtertuin

Bron: Bouw & Wonen
Zo creŽer je het ultieme zomerterras in de achtertuin
Kijk jij ook al zo uit naar de warme zomerdagen? Weer heerlijk genieten van het zonnetje in je eigen achtertuin. Een uitgebreid diner met het gezin of een lange avond borrelen met vrienden. Maak het momentje in de tuin nog gezelliger door extra aandacht te besteden aan het terras. Hieronder lees je hoe je zelf het ultieme zomerterras kunt creŽren!

1. Zet comfortabele tuinmeubelen neer

Een aangenaam terras begint natuurlijk bij de tuinmeubelen. Koop een nieuwe loungeset of maak de huidige stoelen/banken comfortabeler door nieuwe kussens toe te voegen. Ook een speciaal buitenkleed draagt bij aan de sfeer en het comfort. Het voelt direct een stuk huiselijker als je voeten op een vloerkleed rusten in plaats van op harde terrastegels.

2. CreŽer een overkapping

Hoe heerlijk die zonnestralen ook zijn, in de zomer is het fijn om een koel plekje in de schaduw te hebben. Zorg er daarom voor dat er een overkapping aanwezig is. Hier is echt geen grote verbouwing voor nodig. Je kunt via de website van Partytent-Online een tuinpaviljoen of partytent online bestellen. Deze overkappingen zorgen niet alleen voor schaduw, maar ook voor meer privacy en een droog plekje bij een onverwachtse regenbui. Partytenten en tuinpaviljoenen zijn daarnaast een hele stijlvolle toevoeging aan de tuin. Er zijn namelijk verschillende kleuren en modellen verkrijgbaar. Zo kun je de stijl eenvoudig aanpassen op de look van het terras.

3. Maak sfeer met verlichting

Op een ultiem zomerterras mag het absoluut niet ontbreken aan sfeerverlichting. Zet niet alleen een aantal grote kaarsen op tafel, maar pak ook uit met een lichtsnoer en romantische lantaarns. Er is daarnaast speciale verlichting verkrijgbaar die je onder een partytent of tuinpaviljoen kunt bevestigen door middel van haakjes. Dit is ontzettend leuk als je een tuinfeest geeft!

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo