Zwembaden en (zwem)vijvers

Zet de weergoden buitenspel

Zet de weergoden buitenspel
Het hele jaar door genieten van je terras of buitenzwembad? Ook in ons doorgaans grijze Belgenlandje kan het perfect. Op Batibouw 2014 toonde producent Abrisud hoe een terras- of zwembadoverdekking op maat deze nieuwe behoefte op verschillende manieren invult. Kortom, laat een betrokken hemel geen spelbreker meer zijn! Inderdaad, op enkele zomerse weken na is ons land is niet meteen een zonovergoten paradijs. Voor fervente liefhebbers van een terras of eigen zwembad is dat allicht een bron van frustratie… En toch, het weer hoeft lang niet altijd roet in het eten te gooien. Europees marktleider Abrisud stelt zijn nieuwste ontwikkelingen voor op Batibouw: de terrasoverdekking, de telescopische zwembadoverdekking en het soepele afdekzeil. Binnen en toch buiten: de filosofie van Abrisud is het weer naar je hand te zetten.

De terrasoverdekking: comfort en licht het hele jaar door

Elegant, praktisch en betaalbaar: de terrasoverdekking staat garant voor seizoensonafhankelijk plezier van het terras. Je krijgt er als het ware een extra leefruimte bij, die je - open of gesloten - laat baden in natuurlijk daglicht. Belangrijke troef is dat je geen bouwvergunning nodig hebt zoals bij de traditionele veranda, terwijl de lichte en hoge structuur toch toelaat om grote ruimtes te creëren, met tal van opties voor openingen via de zijkant of het dak.

Abrisud presenteert 3 types :

  • De houten overdekking Rotonde : de natuurlijke oplossing
    Transparantie rondom: met deze 180° mobiele schuifelementen volg je de stand van de zon en hoef je geen minuut van het zonlicht te missen.

  • De residentiële aluminium overdekking: autonomie in het zonnetje
    Licht, roestvrij, vormvast: dit is hedendaags design met aluminium ten top, getuige de fijne profielen geïnspireerd op industriële glasvlakken. De gemotoriseerde sluiting via fotovoltaïsche panelen zorgt voor complete autonomie.

  • De overdekking ‘Home’: het beste van twee werelden
    Home staat voor optimale lichtbeleving en isolatie dankzij een houten structuur gecombineerd met aluminium. Het ventilerend polycarbonaat waarborgt bovendien een maximale filtering van de zonnestralen en het opvangen en vasthouden van zonnewarmte.

Abrisud op Batibouw 2014

Technologisch hoogstandje: de telescopische zwembadoverdekking ‘Biomorphe’

Onbekommerd baantjes trekken door weer en wind, beschermd door een bubbel van stijlvolle en zachte rondingen? Tot de nieuwe generatie zwembadoverdekking behoort de telescopische ‘Biomorphe’ overdekking, met niet minder dan 7 gepatenteerde componenten. Onder anderen een onzichtbare motor op zonne-energie, sfeervolle led-verlichting, automatische verluchting en temperatuursbeheersing via thermische sensoren, enzovoort. Kers op de taart: het unieke geleidingssysteem op basis van ‘omgekeerde telescopie’. De technologie zorgt voor een perfect regelmatig bewegen van de panelen, zonder risico op blokkering.

Het soepele afdekzeil: uniek in de markt

Zo soepel te hanteren, zo strak wordt het gespannen. Dit afdekzeil kan een flinke belasting aan en is immuun voor bijvoorbeeld plassen regenwater tijdens fikse buien. Anders dan klassieke afdekzeilen blijft het zeil dus te allen tijde gescheiden van de waterlijn en vormt zo een isolerende luchtlaag waarin de watertemperatuur op niveau blijft. En klaart het weer op? Dan tover je in geen tijd een proper en gebruiksklaar zwembad tevoorschijn…

Alle overdekkingen worden op maat gemaakt.
Zwembadoverdekkingen vanaf 6000€ btw incl.
Terrasoverdekkingen vanaf 15.000€ btw incl.

Ook interessant