Badkamers

Zelfstandig een nieuwe douchedeur plaatsen? Gebruik onze tips

Zelfstandig een nieuwe douchedeur plaatsen? Gebruik onze tips
Ga je zelf een nieuwe douchedeur plaatsen? Dat kan een flinke klus zijn, maar niet wanneer weet wat je precies moet doen. In dit artikel geven we je enkele tips. Met het vervangen van je douchedeur geef je al snel een nieuwe uitstraling aan je badkamer. Denk bijvoorbeeld aan een glazen douchedeur.

Om de nieuwe douchedeur goed tot zijn recht te laten komen, moet de deur natuurlijk wel goed worden geplaatst. Je wilt natuurlijk niet dat de deur water doorlaat of niet op een functionele manier wordt gemonteerd. Daarom geven we je enkele tips. Lees snel verder.

Tip 1: Het begint bij nauwkeurig meetwerk

Waar je niet onderuit komt bij het plaatsen van een nieuwe glazen douchedeur, is nauwkeurig meetwerk. Het handige is dat douchedeuren tegenwoordig precies op maat zijn te bestellen. En wil je zeker weten dat alle maten kloppen? Dan kun je er zelfs voor kiezen om het door een professional te laten inmeten.

Houd tijdens het meten ook rekening met eventuele scharnieren of deurgrepen. Bij veel douchedeuren kun je tijdens het bestellen zelf bepalen wat voor soort scharnieren, welke materialen of grepen er moeten komen. Ga je voor uitstekende grepen? Kijk dan goed of de grepen niet tegen de badkamerwand aan komen als je de douchedeur open doet. Dit zijn dingen om van te voren rekening mee te houden.

Tip 2: Let op de manier van montage

Ten tweede is het zaak om te kijken op welke wijze de douchedeur gemonteerd moet worden. Dit kan namelijk op verschillende manieren. Wat je vaak ziet is dat er gebruik wordt gemaakt van 2 scharnieren. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een muurprofiel. Voordat je verder gaat met het plaatsen van de douchedeur, is dit belangrijk om te weten. Heb je al eerder een deur zelfstandig geplaatst, zoals het plaatsen van een industriële deur in je huis? Dan betekent dat niet dat het plaatsen van deze deur op dezelfde manier gaat als het plaatsen van een douchedeur.

Tip 3: Waterdicht maken doe je zo

Een van de meest belangrijke eigenschappen van een douchedeur, is dat ie waterdicht is. Op het moment dat je zelf een douchedeur gaat plaatsen, is het goed om na te denken over hoe je dit wilt aanpakken. Over het algemeen zijn er meerdere dingen die je in het kader van waterdicht zijn kunt inzetten: kit, afsluitdoppen en strips.

Met kit kun je naden, randen en kieren dichten. Zo voorkom je dat water er in blijft staan en er schimmel ontstaat. Daarnaast kun je de douchedeur voorzien van afsluitdoppen en waterdichte strips. Denk bijvoorbeeld aan een strip onder de deur waarmee je het water binnen de douchecabine houdt.

Ook interessant