Wist u dat aircoís meer kunnen dan enkel koelen?

18 mei 2022 Bron: Energy Protect
Wist u dat aircoís meer kunnen dan enkel koelen?
Het is mooi weer buiten en de temperaturen stijgen. Hoog tijd om na te denken over hoe u deze warme dagen het beste door komt.
Het installeren van een airco kan een oplossing bieden. Een airco wordt het vaakst gebruikt voor het koelen van een ruimte. Airconditioners zorgen voor verkoeling door de binnenlucht te reguleren. Deze verkoeling verhoogt uw woon- en werkcomfort tijdens de zomer. Maar wist u dat aircoís meer kunnen?

Wist u dat aircoís meer kunnen dan enkel koelen?

Functies van een airconditioner

Airco toestellen zijn in staat om uw ideale binnenklimaat op peil te houden en dat zowel door te verwarmen als te koelen. Een airco is het perfecte alternatief voor de traditionele verwarmingssystemen. In combinatie met zonnepanelen haalt u zeker tijdens het voor- en najaar het maximale uit uw installatie en bent u onafhankelijk van variabele energieprijzen.

Daarnaast kunnen aircoís tot wel 99% van de lucht zuiveren. Heeft u last van astma, allergieŽn of andere aandoeningen op de luchtwegen, dan is het interessant om u bij Energy Protect hierover te informeren.

En er is nog meer. Een airco zuigt lucht uit de ruimte aan, filtert deze lucht, koelt of warmt de lucht en verspreidt hierna de lucht weer in dezelfde ruimte. Is de verkoelings- of verwarmingsfunctie uitgeschakeld, dan kan een airconditioner ook als ventilator dienen. Hierbij wordt binnenlucht naar buiten afgevoerd en verse buitenlucht naar binnen geventileerd. Meer info hierover leest u op de website van Energy Protect.

De toestellen van Energy Protect zijn echte all-in-one klimatisaties. Naast koelen, verwarmen en ventileren kunnen ze de lucht ook ontvochtigen.

Wist u dat aircoís meer kunnen dan enkel koelen?

Voordelen van aircoís

Een airco van Energy Protect bevat duidelijk allerlei functies, maar waarom er nu in investeren? Wij sommen de belangrijkste voordelen voor u op.

Een ideaal binnenklimaat

Een airco koelt de ruimte goed af, waardoor u een ideaal binnenklimaat bekomt. Verder is het het meest aangenaam vertoeven in een ruimte met een luchtvochtigheid tussen de 40 en 60%. Deze verhouding is moeilijk te bereiken in de zomer, gezien de hoge temperaturen. Met een airco-installatie kunt u de luchtvochtigheid op peil houden en zo hoofdpijn en vermoeidheidsklachten vermijden.

Verhoogde productiviteit

Bedrijven stellen het creŽren van een koel en gezond binnenklimaat voorop. En dit is niet zonder reden! In een koele omgeving verhoogt de focus en productiviteit. Met dit in het achterhoofd kan een airco van Energy Protect een erg waardevolle investering zijn voor op kantoor of bij u thuis.

Geen schadelijke stoffen of bacteriŽn

Overdag geraakt de lucht in uw woning vervuild. Dit komt onder andere door etensluchten, sigarettenrook, schadelijke stoffen en bacteriŽn. De innovatieve aircoís van Energy Protect kunnen deze vervuilde lucht vervangen door propere lucht. Als hooikoortspatiŽnt kan u ook gerust zijn want zelfs pollen worden door de filters tegengehouden.

Geen klamme ruimtes

Zoals eerder vermeld kan een airco van Energy Protect ook ontvochtigen. Hiermee verdwijnt in een handomdraai dat nare gevoel van een warme, klamme omgeving. Vooral op zonnige en warme dagen is dit meer dan welkom.

Vraag raad aan een van de experts van Energy Protect.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo