Wil je je terras groter laten lijken? 4 slimme tips!

Bron: Bouw & Wonen
Wil je je terras groter laten lijken? 4 slimme tips!
Wil je je terras groter laten lijken, Keramische tegels Tegeloutlet
Ben je aan renoveren toe en wil je je terras groter laten lijken? Je hebt er wellicht al wel bij stilgestaan, je bent je interieur aan het vernieuwen en je wil eigenlijk ook het terras en de tuin in je renovatieproject betrekken. I.p.v. je buitenruimte op een later ogenblik aan te pakken. Je bent dan in één keer door de werken heen, het kost je minder door één gecombineerd project op te zetten en je kan makkelijker interieur en buitenruimte op elkaar afstemmen. Beschik je bovendien over een eerder kleinere buitenruimte dan kan je op die manier je tuin en terras groter laten lijken met enkele slimme keuzes. We staan er hier even stil bij hoe de juiste vloerkeuze je hierbij helpt.

Je terras groter laten lijken, overweeg dan zeker keramische tegels

Binnen en buiten met elkaar verbinden heeft in de eerste plaats als gevolg dat je terras volop een onderdeel van je leefruimte wordt en je anderzijds de gezelligheid en huiselijkheid van je interieur doortrekt naar je terras. Een vloermateriaal dat zich hier uitermate toe leent is keramiek. Keramische tegels worden zowel in binnen als buitenvariant toegepast. Weliswaar hebben keramische tegels voor binnen door de band een dikte van maximum 1 cm en tegels voor je terras een dikte van 2 cm. Toch hebben de meeste fabrikanten van keramische tegels binnen- en buitencollecties die qua look en feel perfect bij elkaar aansluiten. Wil je je terras groter laten lijken dan zijn keramische tegels een slimme keuze voor je terras. Voor inspiratie kan je alvast gebruik maken van dit boekje.

Denk van buiten naar binnen toe

Om binnen en buiten met elkaar te verbinden door eenvormigheid in je vloer te brengen, kan je best van buiten naar binnen denken. Keramische tegels voor binnen zijn immers dikwijls in een grotere variatie beschikbaar dan keramische tegels voor je terras. Wil je je terras groter laten lijken, dan is het interessant om grote maten te overwegen voor je keramische tegels. Ga dan dus zeker eerst na of je binnen en buiten tegels in dezelfde grote formaten beschikbaar zijn. Wat zeker niet aan te raden is, is het doortrekken van je binnen tegels naar je terras. Keramische buiten tegels kunnen wel dezelfde maat en look hebben als je binnen tegels, ze zijn echter naast dikker ook ruwer van structuur. Ze moeten immers een goede grip bieden bij neerslag en vorstbestendig zijn. Overigens zijn zowel keramische binnen tegels als buiten tegels bijzonder hard en stootvast, kras- en vlekkenbestendig.

Foto Tegeloutlet terras en woonkamer, Wil je je terras groter laten lijken
Wil je je terras groter laten lijken, Keramische tegels Tegeloutlet

Laat je in je keuze van keramische tegels ook leiden door de legwijze

Je terras groter laten lijken door je woonruimte optisch te vergroten, kan dus door een eenvormige vloer, in groot tegel formaat, binnen en buiten te leggen. Er is echter een bijkomend aspect dat je keuze van keramische tegels hierbij beïnvloedt. En dat is de legwijze van je terras. Als je je vloer van binnen naar buiten doortrekt dien je in elk geval een goot te voorzien in de overgang. Een dergelijk goot, die regenwater opvangt, moet beneden de waterkering gelegd worden en licht verzonken t.a.v. het vloer niveau. Dikwijls is het verstandig om voor het aanleggen van een terras in keramische tegels dan gebruik te maken van tegeldragers. Door gebruik te maken van tegeldragers hebben je keramische tegels geen voegen nodig. Dit betekent dat water sneller afgevoerd, opgevangen en gerecupereerd kan worden. Waardoor je terras sneller droogt en je ook geen groene aanslag krijgt door te lange waterstagnatie. Met tegeldragers kan je ook makkelijk leidingen onder je keramische tegels leggen die vlot bereikbaar blijven voor onderhoud. Als je zou kiezen voor tegeldragers dien je je er vooraf dus van te vergewissen of je keramische tegels in dikte en formaat geschikt zijn voor tegeldragers.

Foto Tegeloutlet terras, Wil je je terras groter laten lijken
Wil je je terras groter laten lijken, Keramische tegels Tegeloutlet

Met keramische tegels hou je ook op lange termijn eenvormigheid

Wil je je terras groter laten lijken dan is de vloer van binnen naar buiten doortrekken een slimme manier om ruimtegevoel te creëren en eenvormigheid tussen je interieur en je tuin te verkrijgen. Ook op lange termijn is de keuze voor keramische tegels dan verstandig. Omdat je binnen en buiten tegels aan verschillende temperaturen en licht onderhevig zijn, wil je er dan uiteraard zeker van zijn dat zowel binnen als buiten het zelfde uitzicht wordt behouden. Met keramische tegels zit je dan helemaal goed. Keramisch tegels zijn gemaakt van een uitzonderlijk dicht en hard materiaal. Dit garandeert een buitengewone UV bestendigheid, kleurvastheid en vorstresistentie. Eigenschappen die er voor zorgen dat jouw terras en je binnen vloer dezelfde look behouden voor vele jaren.

Wil je graag kennis maken met een ruim aanbod van keramische binnen en buiten tegels, breng dan zeker een bezoekje aan Tegeloutlet.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo