Algemeen

Wienerberger organiseert wedstrijd: Bouw je eigen bijenhotel

Wienerberger organiseert wedstrijd: Bouw je eigen bijenhotel
Naar aanleiding van de Vlaamse Week van de Bij die op 29 mei van start ging, organiseert Wienerberger via social media een wedstrijd waarbij particulieren met de bouw van een bijenhotel met de resten van bouwmaterialen een ecologisch pakket kunnen winnen. Het stimuleren van creativiteit en biodiversiteit vormen hierbij een perfecte match.

De Vlaamse ‘Week van de Bij’ is al 9 jaren lang een start- en prikkelweek voor positieve acties rond bijen en het leefmilieu. De campagne van het Departement Omgeving wil gemeentebesturen, bedrijven en burgers aanmoedigen zich in te zetten voor een betere leefomgeving voor honingbijen en wilde bijen. In het biodiversiteitsverhaal hebben bijen immers een belangrijke rol als bestuiver van landbouwgewassen, fruitteelten en wilde planten.

Ook Wienerberger draagt zijn steentje bij en organiseert van 30 mei t.e.m. 10 juli 2022 een wedstrijd die perfect past in dit thema. Particulieren die een bijenhotel bouwen met natuurlijke materialen en resten van bouwmaterialen en er bovendien nog eens een leuke video van maken, kunnen één van de ecologische pakketten t.w.v. € 100 winnen (met o.a. bio honing, bee wrap, herbruikbare wattenschijfjes...). Midden juli kiest de jury de 3 origineelste video's uit de inzendingen.

Hoe deelnemen?

  • Bouw een bijen-/insectenhotel met natuurlijke materialen en (oude) bouwmaterialen
  • Weet je niet goed hoe dit moet? Laat je inspireren door onze video waarbij Jan Feryn, milieuconsulent en expert biodiversiteit, je met raad en daad bijstaat in het bouwen van een plek waar wilde bijen hun eitjes kunnen leggen
  • Maak een originele video van het bouwproces en het eindresultaat
  • Bezorg ons vóór 11 juli 2022 de video via info@wienerberger.be of via een reactie op onze aankondiging van de wedstrijd op Facebook
  • De jury kiest de 3 origineelste video's uit en verwittigt de winnaars persoonlijk tegen 15 juli 2022.



Meer info: Wedstrijd 'Bouw je eigen bijenhotel' (wienerberger.be)

Ook interessant


Build for Life