Waarom snel geld lenen niet slim is

30 september 2022 Bron: Bouw & Wonen
Waarom snel geld lenen niet slim is
Bij het hebben van een eigen bedrijf komen in veel gevallen de nodige kosten kijken. Zo kan het voorkomen dat bepaalde machines stuk gaan of dat er uit het niets een nieuw apparaat op de markt is dat je eigenlijk niet kunt laten lopen. Je begrijpt dat de prijs van dure machines of bijvoorbeeld computers flink op kan lopen. In dit soort gevallen kun je ervoor kiezen om een lening aan te vragen. Dit soort leningen kunnen steeds sneller worden geregeld. Om jou hierin te adviseren vertellen we je in dit artikel waarom snel geld lenen niet al te slim is.

Binnen 24 uur op de rekening

Het kan gebeuren dat je opeens geld nodig hebt. Geld dat je door een financiële tegenvaller even niet direct tot jouw beschikking hebt. In dit geval kun je dus kiezen voor snel geld lenen, waarbij het geld al binnen 24 uur op jouw rekening staat. Voor veel mensen kan dit overkomen als zeer verleidelijk. Uiteraard kan dit leiden tot overhaaste en verkeerde beslissingen, aangezien er natuurlijk wel de nodige voorwaarden aan verbonden zijn.

Een korte lening

De lening mag dan wel snel zijn, hij is ook van korte duur. Dit is vaak ongunstig, aangezien je ervoor moet zorgen dat je het geleende geld snel tot je beschikking moet hebben. Dit is in sommige gevallen redelijk onrealistisch, omdat je niet voor niets gebruik hebt gemaakt van de lening. Dit doe je simpelweg omdat je even geen geld hebt. Hierin is snel geld lenen een oplossing, maar niet direct de juiste. Indien je dit niet binnen de afgesproken termijn afbetaald, komt er zo weer een paar honderd euro bij.

Hoge kosten

Het klinkt leuk om snel de beschikking te hebben over geld dat je wilt lenen. En ja, het is prettig dat je nu iets kunt kopen wat je echt nodig hebt. Maar wist je dat hier ook vaak de nodige kosten bij komen kijken? En dat is wel het laatste waar je op zit te wachten als je juist geld nodig hebt.

Een garantsteller

Een alternatief voor het snel terugbetalen van leningen is om iemand te zoeken die voor jou garant wil staan. Echter los je de problemen hier op de lange termijn niet mee op. Je zit namelijk nog steeds met de schulden. En daarbij komt het meermaals voor dat, in het geval van een bekend iemand als garantsteller, er ruzies ontstaan die uiteindelijk zelfs vriendschappen kunnen kosten.

Betrouwbaarheid

Even snel geld lenen, eigenlijk klinkt het al een beetje gek. Het is hierin veel verstandiger geld te lenen bij een instantie die betrouwbaar is en in het bezit is van een Nederlandse AFM vergunning. Van deze bedrijven weet je 100% zeker dat alles soepel en legaal verloopt, zonder dat je opeens voor extra kosten of andere nare verrassingen komt te staan. Gebruik bij dit soort beslissingen daarom ook altijd je verstand en zorgt dat je tot een weloverwogen besluit komt.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo