Decoratie

Waarom houten lamellen een goeie keuze zijn, 8 voordelen

Waarom houten lamellen een goeie keuze zijn, 8 voordelen
Waarom houten lamellen. Jaloezieën met houten lamellen, decoline.com
Je bent toe aan nieuwe raamdecoratie maar twijfelt over je keuze? We lichten even toe waarom houten lamellen perfect zijn voor jouw interieur. Ontdek de belangrijkste voordelen van jaloezieën met houten lamellen en hoe ze je woonruimten meer warmte en gezelligheid brengen. Voor elk budget vormen houten lamellen de ideale raamdecoratie.

Wat zijn lamellen?

Misschien is het handig eerst even dieper in te gaan op wat we precies onder lamellen begrijpen. In raamdecoratie worden immers verschillende benamingen door elkaar gebruikt. Zo heb je bv. jaloezieën en lamellen. En beiden ook nog eens in een horizontale en verticale variant.

Met ‘jaloezie’ wordt het gehele raamsysteem bedoeld, bestaande uit het ophangsysteem, het kantel- en optreksysteem en de raamstroken zelf. Die raamstroken, verticaal of horizontaal, worden lamellen genoemd.

Jaloezieën, met lamellen, zijn een tijdloos en modern raamdecoratie systeem dat perfect aansluit bij de meeste interieurstijlen. Lamellen heb je in diverse materialen, waaronder houten lamellen. Waarom houten lamellen als raamdecoratie een slimme keuze zijn? Ze hebben een aantal specifieke voordelen t.a.v. andere materialen.

Foto decoline.com Jaloezieën met houten lamellen, Waarom houten lamellen.
Waarom houten lamellen. Jaloezieën met houten lamellen, decoline.com

Voordelen van jaloezieën met houten lamellen

Eén van de belangrijkste redenen waarom houten lamellen als raamdecoratie worden gekozen is de warme sfeer die hout als materiaal schenkt aan je interieur. Ongeacht of je een modern en strak, art deco, boho of landelijk interieur hebt, houten lamellen drukken een warme stempel op je woning.

Ze vormen een echte eye-catcher, werken geluiddempend en isolerend en zijn bovendien erg makkelijk in onderhoud. Geregeld stof afnemen en eventueel met een licht vochtige doek schoonvegen volstaat.

Waarom houten lamellen eveneens een goeie keuze zijn? Houten lamellen zijn beschikbaar in uiteenlopende prijsklassen en dus, onafhankelijk van je budget, een goede keuze voor jouw interieur.

Zo heb je aan de onderkant van de prijsvork al basiscollecties tot 260 cm lengte, gemaakt uit lindehout en bestaande uit gelakte lamellen van 50 mm breed en 2,70 mm dik. In diverse kleuren als wit, gebroken wit, ebbenhout en zwart.

Waarom houten lamellen echter niet in bamboe kiezen bv.? Bamboe heeft een heel eigen karakter en je kan er met houten lamellen werken die uiterst dun zijn, slechts 2 mm.

Beschik je over iets meer budget voor je raamdecoratie dan kan je voor luxe edities gaan. Bv. in Abachi hout, een West-Afrikaanse tropische houtsoort die zeer licht maar tegelijk bijzonder sterk is en weinig gevoelig aan vocht- en temperatuurschommelingen. Een goede keuze voor bijvoorbeeld de badkamer. Dergelijke houten lamellen kan je kiezen in verschillende breedtes: 35, 50 of 70 mm. Met een dikte van 3,2 mm en lengten mogelijk tot 200 of 420 cm, afhankelijk van de lamellenbreedte. Bovendien is de afwerking tot in de puntjes verzorgd en zijn ook de zijkanten van de lamellen en de boorgaten gelakt.

Een andere reden waarom houten lamellen erg in zijn is omwille van de vele kleuren waarin ze beschikbaar zijn. In rode, groene, grijze, witte of zwarte tinten. Of in natuurlijke houtkleuren. Bovendien kan je ook nog variëren met de kleur van het ladderkoord (dun) of de ladderband (breder dan koord). Zo kan je bv. een mooi contrasterende kleur kiezen of net een kleur die mooi opgaat in de kleur van je houten lamellen.

Tenslotte kan je met houten lamellen ook nog kiezen voor verschillende bedieningen. Manueel, d.w.z. met een bedieningskoord en kantelkoorden of met één enkele ketting voor het op- en neerlaten en het kantelen van de lamellen. Of elektrisch, waarbij je gebruik maakt van elektrische bediening met een stille motor met ingebouwde ontvanger. Je opent, sluit en kantelt de lamellen met de afstandsbediening.

Wil je je graag inspireren, neem dan zeker hier even een kijkje. Je vindt er ook meer info betreffende smart home en de elektrische bediening van je jaloezieën.

Foto decoline.com Jaloezieën met houten lamellen, Waarom houten lamellen.
Waarom houten lamellen. Jaloezieën met houten lamellen, decoline.com

Waarom houten lamellen met horizontaal design kiezen?

Jaloezieën met lamellen heb je in verticale en horizontale varianten. Houten jaloezieën bestaan enkel in een horizontaal design.

Horizontale houten lamellen geven een bredere indruk van je ruimte. De horizontale richting geeft ook een betere privacy en bescherming tegen inkijk.

Ook de kantelrichting van horizontale houten lamellen is voordeliger. Je kan namelijk de lamellen naar boven toe kantelen, waarmee je wel zonlicht binnenlaat maar tegelijk ook inkijk tegenhoudt.

Een laatste reden waarom houten lamellen een goeie keuze zijn, is dat je ze zo kan plaatsen dat ze in opgetrokken toestand boven het raam op de muur hangen. Hierdoor blijft je volledige raam onbedekt en kan het licht volop binnen. Dit biedt een groot voordeel ten opzichte van verticale lamellen waarbij het pakket steeds prominent in de ruimte aanwezig is.

Wil je graag meer vernemen over jaloezieën met houten lamellen, neem dan alvast een kijkje bij DECOLINE of vind een verkooppunt bij jou in de buurt.

Ook interessant