Waarom een verlengsnoer je belangrijkste tool is

13 juni 2022 Bron: Bouw & Wonen
Waarom een verlengsnoer je belangrijkste tool is
Als professional is het belangrijk dat je de juiste tools in huis hebt om elke klus te kunnen klaren. Het maakt eigenlijk niet uit of je meubelmaker, hovenier of elektricien bent, zonder de juiste tools voor jouw vakgebied kom je er niet. Maar weet je welke tool nog het allerbelangrijkste is? Die ene tool waar eigenlijk geen enkele vakman zonder kan? Een verlengsnoer! We vertellen je graag in dit artikel waarom en voor je het weet heb jij er straks minimaal twee bij je in de klusbus.

Op locatie werken

Als jij een echte klusjesman bent, zal je vaak op locatie werken. Soms betekent dat bij iemand in de tuin, in huis of zelfs midden op straat. Dat betekent dat je erg afhankelijk bent van de locatie, wat niet altijd ideaal is. Als jij een verlengsnoer op zak hebt hoef je slechts één stroompunt te vinden waardoor je de hele dag aan de slag kunt met meerdere apparaten tegelijkertijd. Dit scheelt een hoop gedoe waardoor je de klus een stuk sneller kunt klaren. De kans is vrij groot dat je wellicht ZZP’er bent en dat betekent; tijd is geld. Precies om die reden kan een verlengsnoer jou een hoop geld opleveren.

Een stuk meer comfort

Een verlengsnoer kan ervoor zorgen dat jij een klus met een stuk meer comfort uitoefent. Als je niet genoeg speling hebt met de snoeren van je apparaten, kan dit de klus een stuk moeilijker maken dan nodig is. Dit kan zelfs ten koste gaan van je precisie en eindresultaat, zeker als je alleen maar aan dat korte snoer van het apparaat staat te trekken. Een verlengsnoer geeft je dan net precies dat beetje comfort en rust wat je nodig hebt om al je aandacht te vestigen op de klus zelf. Kortom, een ware lifesaver om tevreden klanten te garanderen!

Goede tijdelijke oplossing

Zorg wel dat je het juiste verlengsnoer koopt voor jouw klussen, want er zijn nogal een hoop verschillende soorten met diverse eigenschappen. Je moet secuur omgaan met een verlengsnoer. Het kan namelijk best risicovol zijn om met een verlengsnoer te werken, zeker als je niet precies weet hoe je ermee om moet gaan. Zo kun je bijvoorbeeld beter niet meerdere verlengsnoeren aan elkaar verbinden en heb je voor binnen of buiten andere verlengsnoeren nodig. Daarnaast is niet elk verlengsnoer geschikt voor zwaardere apparaten, dus daar zal je ook naar moeten kijken. Zie een verlengsnoer vooral als een tijdelijke oplossing om stroom te krijgen en niet iets wat je dag na dag zo gebruikt op je eigen locatie. Dan kun je namelijk beter extra stopcontacten laten plaatsen.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo