Waar wordt een trekveer overal voor gebruikt?

Bron: Bouw & Wonen
Waar wordt een trekveer overal voor gebruikt?
Overweeg jij om de komende tijd vanuit huis te werken? Dan is een fijne thuiswerkplek met goed internet van groot belang! Als jij verzekerd wilt zijn van een goede verbinding, is bekabeld internet de ideale oplossing. Met behulp van een trekveer kun je de netwerkkabel eenvoudig door de leidingen halen en van de router naar jouw gewenste thuiswerkplek leggen. In dit artikel leggen we uit wat je allemaal nodig hebt voor de aanleg van bekabeld internet.

Belkabels

Ben jij op zoek naar een elektriciteitskabel? Voor datanetwerken en telefonie kun je verschillende soorten kabels gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Twisted Pair kabel van UTP of FTP, waarbij twee geleiders van een circuit in elkaar gedraaid worden. Vaak worden deze kabels ingedeeld in categorieën op basis van hun bandbreedte. Door de extra folie biedt FTP overigens een betere bescherming tegen elektromagnetische storingen.

Speakerkabels

Ben jij op zoek naar een luidsprekerkabel? Als jij het beste geluid uit de muziek wilt halen, dan kun je overwegen om speakerkabels te kopen. Deze gebruik je om passieve subwoofers en/of fullrange luidsprekers aan te sluiten op een versterker. Het is daarbij vooral belangrijk om te kijken naar de dikte van de luidsprekerkabel. Want hoe dikker deze kabel is, hoe beter de signaaloverdracht zal zijn! Verder bekijk je welk type aansluiting je wilt gebruiken, zoals Jack of XLR.

UTP-kabels

UTP is een afkorting van Unshielded Twisted Pair, wat betekent dat de aderen in de kabel geen afscherming hebben. UTP-kabels worden vaak gebruikt voor een verbinding tussen een computer en een modem/router, zodat je snel gebruik kunt maken van het internet. Hoewel ze veel ingezet worden in thuisnetwerken, kunnen ze eveneens gebruikt worden voor telefonie. Zo kan er een verbinding tot stand gebracht worden tussen een vaste telefoon en het aansluitpunt. Wist je dat de kabels verschillen in bandbreedte en snelheid? Hoe hoger de categorie is, hoe sneller de kabel en hoe meer bandbreedte er beschikbaar is.

Bekabeld internet

Naast de drukveer is de trekveer één van de meest gangbare veren. Deze veer wordt gebruikt om kabels door een baan te trekken, zoals belkabels en UTP-kabels. Vooral wanneer het grote afstanden betreft, is een trekveer een vereiste om tot een goed resultaat te komen. Bij het kiezen van trekveren is het daarom belangrijk om zowel op de lengte als op het materiaal te letten. Onder invloed van een trekkracht wordt de veer langer en na het wegnemen van de kracht keert de veer terug in zijn originele positie. Dit eenvoudige mechanische principe heeft ervoor gezorgd dat trekveren in allerlei applicaties kunnen worden ingezet! Heb je advies nodig over bekabeld internet? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan met één van de specialisten!

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo