Voertuiginrichting - de optimale oplossing voor bedrijfswagens

30 januari 2020 Bron: Sortimo
Voertuiginrichting - de optimale oplossing voor bedrijfswagens
Foto: Sortimo
Onbeveiligde ladingen in een voertuig kunnen dikwijls ernstige gevolgen hebben. Een eenvoudige, doordachte inrichting bevordert de veiligheid, verhoogt de efficiŽntie en zorgt voor orde.

Gekende problemen bij de verlading tijdens de mobiele werkdag

Wie al ooit een noodstop heeft moeten uitvoeren met een volle bestelwagen weet uit eigen ervaring hoe gevaarlijk een volle laadvloer zonder beveiliging is. Onvoldoende beveiligde goederen zijn regelmatig de oorzaak van ongevallen en kunnen problemen met de politie veroorzaken. Los gereedschap en materiaal vliegt in het rond en raakt in het ergste geval passagiers. De ongelijke gewichtsverdeling heeft een negatieve invloed op het rijgedrag en de geluiden die ontstaan leiden de chauffeur erg af. Zelfs nadat ze veilig aangekomen zijn, zoeken ambachtslieden in de ontstane chaos tevergeefs naar de juiste onderdelen. Met een professionele voertuiginrichting, zoals Sortimo ontwerpt, horen deze moeilijkheden tot het verleden.

De voordelen van een bestelwageninrichting voor handelaars

Fabrikanten zoals Sortimo rusten uw voertuig met een individuele inrichting uit, die naast veiligheid voor orde en efficiŽntie zorgt. Afzonderlijke onderdelen kunnen met bevestigingssystemen ook veilig in de laadruimte verankerd worden. Bovendien vereenvoudigt opgeruimd gereedschap het hele arbeidsproces. U weet op elk moment waar alles zich bevindt en kunt alles na gebruik snel op de juiste plaats opbergen. Deze werkwijze bespaart tijd en geduld. Uw medewerkers kunnen bovendien de voertuigen met een uniforme laadruimte onderling uitwisselen, zonder dat de wanorde van collegaís hen tot wanhoop drijft.

Sortimo - Voertuiginrichting - de optimale oplossing voor bedrijfswagens

Alternatieven voor uw bedrijfswagen

Voor het transport van gereedschap bestaan er inmiddels talrijke verschillende oplossingen. Het geschikte systeem is afhankelijk van veel factoren: type voertuig, bedrijfstak en budget. Een van de populairste varianten bestaat uit flexibele reksystemen die individueel geconfigureerd kunnen worden. Sortimo kiest bijvoorbeeld voor robuuste aluminiumprofielen met bevestigingen voor dwarsliggers. Hierin integreert u naar behoefte legborden, schuiflades, koffers en boxen. De voertuiginrichting is compatibel met koffers van bekende gereedschapfabrikanten. Zo zijn bijvoorbeeld de koffers van de firma Hilti integreerbaar in onze rekken. Met dakdragers, XL schuiflades en andere accessoires structureert u niet alleen uw laadruimte, maar breidt u ook het beschikbare volume uit.

Boxen en koffers als transportmiddelen voor materiaal en gereedschap

De afzonderlijke BOXXen van Sortimo kunnen met een eenvoudig kliksysteem met mekaar verbonden worden. Dit heeft als voordeel dat u afhankelijk van de opdracht de BOXXen met de inhoud die u nodig hebt, kunt combineren en zo eenvoudig kunt vervoeren. Ook in deze categorie vormt Sortimo een uitstekend voorbeeld. De zogenaamde BOXXen zijn in verschillende maten en uitvoeringen beschikbaar. Een grote variant voor elektrisch gereedschap of omvangrijke goederen en compacte varianten met transparante deksel horen ook tot het assortiment. Met inzetbakjes en verdeelschotten kan de binnenkant onderverdeeld worden.

Ladingbeveiliging in overeenstemming met de wet, met veelzijdige bevestigingspunten

Bij handelsactiviteiten is de correcte belading van een grote ruimte in een bedrijfsvoertuig niet altijd eenvoudig. Voor grote, zware en volumineuze goederen is een verankeringsmogelijkheid nodig. Bedrijfswageninrichters voorzien u bestelwagen daarom van methodes om de lading correct te bevestigen. Sortimo heeft daarom met ProSafe een totaalconcept ontwikkeld. Op rails aan de binnenwand en de speciaal ontwikkelde SoboPro-vloer bevinden zich ogen voor de snelle en gemakkelijke bevestiging van spanbanden. Bovendien kunt u de verticale SoboPro spanstangen gebruiken om de laadruimte tijdelijk te verdelen en nog meer verankeringspunten te creŽren. U beveiligt uw lading in enkele minuten en onafhankelijk van vorm en gewicht.

Sortimo - Voertuiginrichting - de optimale oplossing voor bedrijfswagens

Bijkomende opslagruimte door toevoegingen creŽren

Hoewel een voertuiginrichting vooral bedoeld is om de beschikbare ruimte efficiŽnt en veilig te gebruiken, is ook een uitbreiding van het laadvlak mogelijk. Een vanzelfsprekende oplossing biedt een dakdrager. Om in de binnenruimte ook meer te vervoeren, kunnen XL schuiflades van Sortimo gebruikt worden. Deze worden als dubbele vloer onder de reksystemen geÔnstalleerd, zodat het volledige volume van de bestelwagen gebruikt wordt. Bovendien scoort het product met zijn ergonomisch design: Alle lades kunnen volledig uitgetrokken worden om lange en zware goederen te laden en te lossen.

Voertuiginrichting voor uw onderneming afstemmen

Veel personen en bedrijven profiteren van een voertuiginrichting van Sortimo of andere fabrikanten. U kiest de componenten in de optimale opstelling voor uw behoeften uit het grote aanbod. Schilders sorteren verfborstels en verven overzichtelijk, schrijnwerkers vinden elke schroefafmeting zonder lang te moeten zoeken. Voor aannemers of elektriciens liggen gereedschappen, materialen en onderdelen binnen handbereik. Facility Management of conciŽrges profiteren ook van de oplossingen van Sortimo. In principe kunt u iedere bestelwagen van een praktische inrichting voorzien. Meer efficiŽntie, veiligheid en orde worden zo gegarandeerd.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo