Vloerbekleding

Vloerentrends 2024: deze vloeren zien we in huis

Vloerentrends 2024: deze vloeren zien we in huis
Nu het najaar weer voor de deur staat, is het tijd om te kijken naar de woontrends van het nieuwe jaar. Wanneer je van plan bent om het interieur van je woonkamer of werkkamer om te gooien om de ruimte vanaf de basis aan te pakken, is het goed om te weten wat de vloerentrends voor 2024 gaan worden.

In het nieuwe jaar ligt de focus op duurzaamheid en gemak. Daarom zijn onder andere tapijttegels een echte must in huis. Dit soort tegels hebben een isolerende werking én zijn eenvoudig zelf te leggen. In dit artikel lees je meer hierover en over de andere vloerentrends van 2024.

Ga voor modern PVC in verschillende uitvoeringen

Wat vandaag de dag zeker niet mag ontbreken in een moderne woning is een mooie PVC-vloer. Het grote voordeel van PVC is dat het verkrijgbaar is in diverse uitvoeringen. Ben je op zoek naar een houtlook dan zit je helemaal goed met deze vloer en wil je liever een marmer- of betonlook dan is de keuze voor PVC ook zeker de juiste. Het mooie is dat het ook nog eens niet van echt te onderscheiden is.

Daarom kun je met een PVC-vloer alle kanten op. De vloer past mooi in een landelijke inrichting, maar ook in een vintage, boho of industrieel interieur. Daarbij is PVC ook nog eens hartstikke duurzaam en eenvoudig schoon te maken. Dat maakt de vloer ideaal voor gezinnen met kinderen of huisdieren. Het enige nadeel is dat PVC in verhouding best prijzig kan zijn. Houd daar dus zeker rekening mee.

Gemakkelijk zelf te leggen: tapijttegels in huis

Ga je liever voor een alternatief dat beter te betalen is en dat net zo trendy is? Dan zit je met tapijttegels helemaal goed. Tapijttegels zijn meestal goedkoper dan PVC en zelfs voordeliger dan gewoon tapijt. En dat terwijl dergelijke tegels van tapijt ook nog steeds hartstikke trendy zijn. Met tapijttegels kun je namelijk alle kanten op. Zo is het mogelijk om te kiezen voor een simpele effen vloer in het grijs, blauw of zwart en kun je gaan voor een leuke print of een toffe kleur.

Wat zo prettig is aan tapijttegels is dat je ze zelf eenvoudig en snel kunt leggen. Het is niet moeilijk om ze op de goede plek neer te leggen en het is gemakkelijk om ze bij te snijden zonder al te veel materiaal te verliezen. En ga je verhuizen? Dan neem je de tapijttegels zo mee naar het volgende huis. De tegels worden namelijk niet aan de grond gelijmd en zijn dus met gemak weer te verwijderen. Door de isolerende werking zijn ze ook nog eens duurzaam; iets wat veel mensen tegenwoordig erg belangrijk vinden.

Tijdloze trend: houten vloeren in diverse patronen

Hoe lekker tapijttegels ook aan je voeten aanvoelt; misschien wil je niet voor iedere ruimte tegels van tapijt. Denk in dat geval eens aan een echte houten vloer. Dit soort vloeren zijn weliswaar een stuk kostbaarder dan tapijttegels en PVC-vloeren, maar zien er natuurlijk wel hartstikke charmant uit. Een houten vloer is met het juiste onderhoud ook nog eens duurzaam en tijdloos en kan dus jaren mee. Het grote verschil met ‘vroeger’ is dat we tegenwoordig niet meer standaard voor de planken naast elkaar gaan, maar eerder voor diverse patronen.

Zo zagen we de afgelopen jaren al regelmatig de visgraatvloer voorbijkomen. Dat is een goed voorbeeld van een bijzonder patroon met een houten vloer. De visgraatvloer blijft zeker te zien in huizen de komende jaren en dus ook zeker in 2024. Wil je toch totaal iets anders? Dan is een sterpatroon of een zogeheten Versailles parket misschien iets voor jou. Daarmee heb je een echte eyecatcher op de vloer te pakken.

Maak de basis gezellig met hoogpolige kleden

Wil je wel iets aan je vloer veranderen, maar heb je geen tijd, zin of energie om de hele vloer te vervangen? Geen zorgen; ook daarvoor zijn er de leukste vloerentrends te vinden. Laat de vloer lekker voor wat het is en schaf een paar nieuwe vloerkleden aan. Daarmee kun je een ruimte er al totaal anders uit laten zien. In 2024 zien we voornamelijk veel hoogpolige tapijten in het interieur.

Dat zijn lekkere warme en echt opvallende vloerkleden die heerlijk zacht aan je voeten voelen. Door het isolerende karakter, wat je ook bij tapijttegels ziet, kun je de verwarming gerust een graadje lager zetten. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar scheelt je ook aanzienlijk geld op de energierekening. Ga voor een paar kleurrijke exemplaren voor wat extra kleur in huis.

Ook interessant