Isolatie

Vervang je dakwerk en voldoe aan de Vlaamse isolatienorm

Vervang je dakwerk en voldoe aan de Vlaamse isolatienorm
Is jouw dak ouder dan 20 jaar? Dan raden wij je aan om jouw dak te vervangen. Daarnaast moeten alle daken in Vlaanderen voor 2020 geïsoleerd zijn. Als je je dak nu laat vervangen, kun je tegelijkertijd isolatie toepassen. Zo geniet je van een mooie uitstraling van je woning en bespaar je tegelijkertijd gelijk flink op de energiekosten!

Geniet van een vernieuwde uitstraling met veel voordelen!

Als jij jouw dakwerk vervangen en daarnaast gelijk isolatie maatregelen uit laat voeren, zal je merken dat dit veel voordelen met zich meebrengt. Je krijgt een veel aangenamere temperatuur in je woning aangezien dakisolatie in de winter warmte vasthoud en in de zomer juist de warmte buiten. Daarnaast verlaag je je energierekening tot wel 30%. En vergeet natuurlijk niet de enorme waterschade of gezondheidsschade die je op kan lopen als je te laat bent.

Wanneer dakreparatie echt nodig is!

Als jouw dak aan vervanging toe is zal je dat gaan merken in je woning aan de volgende punten:
  • Kapot loodwerk
  • Lekkende goten
  • Afgebladderd houtwerk
  • Lekkend water
  • Grote plassen water op het platte dak
  • Asbest in je dakbedekking

De bovenstaande punten zijn van belang om rekening mee te houden om lekkage of gezondheidsproblemen te voorkomen. Mocht je last hebben van een van de bovengenoemde punten dan is het handig als er een dakwerken specialist bij jouw woning langskomt om dit te controleren. Zo kun je met de specialist bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Dakwerken en dakisolatie

Zoals je waarschijnlijk al weet is het verplicht om in 2020 dakisolatie jouw woning te hebben. Niet naleveren van de dakisolatienorm levert strafpunten op en de burgemeester kan zelfs jouw woning ongeschikt verklaren. Als jouw dak aan vervanging toe is kun je dit gelijk mee laten pakken door de specialist! Zo bespaar je op losse kosten en is het in een keer uitgevoerd door de desbetreffende specialist. Wil jij nog gebruik maken van premies voor dakisolatie? In 2019 is de premie 4€ per geïsoleerde vierkante meter, dit wordt uitbetaald door je netbeheerder. Daarnaast is de renovatiepremie ook beschikbaar voor dakwerken, check dit vooraf wel altijd bij jouw gemeente!

Offertes vergelijken helpt jou

Huiseigenaren die geïnteresseerd zijn in dakwerken inclusief isolatie blijven het lastig vinden om de juiste specialist te vinden voor de klus. Door offertes te vergelijken kunnen huiseigenaren prijsoffertes vergelijken en in contact komen met isolatie specialisten in hun omgeving. Offertes vergelijken helpt een handje bij de te maken keuzes

Ook interessant