Verhuizen naar een huurwoning? Bekijk deze checklist

7 maart 2022 Bron: Bouw & Wonen
Verhuizen naar een huurwoning? Bekijk deze checklist
Ben je op zoek naar een nieuwe huurwoning of heb je jouw perfecte huurhuis al gevonden? Het is hoe dan ook belangrijk om ruim op tijd te beginnen met de voorbereiding voor de verhuizing. Om de verhuisstress te verminderen, hebben we een checklist opgesteld met een aantal punten die je niet over het hoofd mag zien. Alvast veel succes met verhuizen!

1. Dubbel check de huurwoning

Of de nieuwe woning nou valt onder sociale huur of particuliere huur, het is altijd verstandig om het goed te inspecteren voordat je er definitief intrekt. Controleer de huurwoning nauwkeurig op gebreken. Schrijf deze op of (nog veel beter!) maak er foto’s van. Zo kan er nooit verwarring over ontstaan als je het huis weer verlaat. Het voordeel van particulier huren is dat je vaak rechtstreeks contact hebt met de huurbaas. Je kunt diegene dus direct op de hoogte stellen. Ben je nog op zoek naar een particuliere huurwoning? Kijk dan eens op de website van Rentola. Op dit platform zijn alle huurwoningen overzichtelijk verzameld en gemakkelijk met elkaar te vergelijken.

2. Regel het gas, water en licht

Bij de meeste huurwoningen moet je het gas, water en licht helemaal zelf regelen zodra je de sleutels hebt ontvangen. Vergeet dus niet om de meterstand en jouw gegevens als nieuwe huurder door te geven.

3. Zet jouw tv- en internetabonnement om

Hetzelfde geldt natuurlijk voor jouw televisie- en internetabonnement. Zet deze op tijd om zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Check daarnaast of je nieuwe kabels moet aanleggen of enkel de router aan hoeft te sluiten.

4. Vergeet de adreswijzigingen niet

Maak een lijstje met namen en bedrijven waar je jouw adreswijziging aan moet doorgeven. Zo houd je het overzicht en loop je geen belangrijke post mis.

5. Sluit een passende verzekering af

Heb je al een verzekering? Geef dan jouw adreswijziging door en controleer of de verzekering nog aansluit op de situatie. Als je nog geen inboedelverzekering hebt, is het verstandig om deze af te sluiten. Bij een huurhuis is een opstalverzekering niet nodig. Schade aan de woning zelf is namelijk de verantwoordelijkheid van de verhuurder. Welke schade/reparaties er exact worden vergoed, kun je terugvinden in het contract.

6. Regel hulp voor de verhuisdag

Vergeet tot slot niet om voldoende hulp te regelen voor de verhuizing. Dit kunnen vrienden en familieleden zijn, maar een paar professionals komen ook erg goed van pas. Huur een grote verhuiswagen of een bestelbus om al jouw spullen veilig te vervoeren.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo