Verhuisfirma start met apart volautomatisch selfstoresysteem in Mortsel

  BE   11 augustus 2020 Bron: Comtext
Verhuisfirma start met apart volautomatisch selfstoresysteem in Mortsel
Bij Anthonissen Moving & Logistics in Mortsel, al actief sinds 1923, is de tijdelijke meubelbewaring ondertussen uit zijn voegen gebarsten. Tot nu toe gebeurde dat meestal in combinatie met een verhuis waarbij meubels voor bepaalde tijd in houten kisten of een container werden ondergebracht. Om aan de behoefte naar meer capaciteit tegemoet te komen, lanceert Anthonissen nu een nieuw volautomatisch selfstoresysteem op hun site aan de Heirbaan 49.

Deze activiteit van opslag en meubelbewaring komt onder de afzonderlijke bedrijfsnaam Selfstore. In een bestaand magazijn op het terrein van Anthonissen werd hiervoor een nieuwe constructie gerealiseerd met plaats voor 150 units. Ze variëren qua afmetingen van 2 m² tot 12 m² en worden nog eens aangevuld met 2 units van 38 m² die toegankelijk zijn met de auto of een caravan. Een bestelwagen kan binnenrijden in het pand tot op 25 meter van de verste box. Een unit huren kan vanaf 1 maand tot zelfs 10 jaar.

Selfstore is een volautomatisch systeem, wat betekent dat de klant vanuit zijn zetel kan bestellen en online reserveren. Via een bericht op zijn gsm kan hij de app downloaden. Is de bestelling in orde, dan ontvangt de huurder een code om de unit via zijn smartphone te openen. De toegang tot de unit is verzekerd 7 dagen op 7 van 6 uur tot 20 uur met in de zomer en de winter respectievelijk langere en kortere openingstijden ‘s avonds.

Voor particulieren en professionelen

“Met Selfstore richten wij ons op particulieren, bedrijven en zelfstandigen. Een advocaat kan hier zijn archief kwijt bijvoorbeeld. Een loodgieter vindt hier ruimte voor zijn voorraad. Particulieren kunnen een unit huren als het verlengde van hun garage, zolder of kelder. Het hoeft helemaal niet meer in combinatie met een verhuis, maar dat kan uiteraard nog wel. Met dit volautomatische systeem zijn we uniek in de zuidrand van Antwerpen”, vertelt Anthony Anthonissen. Met zijn broer Nick vormt hij de vierde generatie aan het hoofd van het gelijknamige verhuisbedrijf.

Er ging veel aandacht naar de beveiliging van Selfstore. Elke unit is individueel beveiligd met een ‘box watcher’. Elke activiteit in verband met beweging of inbraak wordt via gsm gemeld, ook bij Selfstore zelf. Op de in- en uitgangen en in de gangen staan alles bij elkaar 16 beveiligingscamera’s opgesteld. De gangen en de omgeving worden bovendien fel verlicht. Op dezelfde site aan de Heirbaan in Mortsel liggen ook de kantoren van het verhuisbedrijf.

Aparte website

Via www.selfstore.be krijgen de bezoekers informatie over de beschikbare units met daarbij ook beeldmateriaal. In een latere fase zullen de gebruikers via een logincode hun eigen boxen kunnen beheren en hun facturen bekijken. Het zal dan ook mogelijk zijn om online na te gaan welke units nog vrij zijn.

“Wie niet vertrouwd is met de digitale mogelijkheden, kan uiteraard ook telefonisch boeken of op die manier een afspraak maken voor een bezichtiging. Wij weten uit eigen onderzoek dat er veel behoefte is aan tijdelijke opslagruimte in de zuidrand. Eenmaal we de capaciteit van 70 procent overschreden hebben, kunnen we in een 2de en 3de fase nog 600 units extra voorzien. We hopen dit binnen 3 tot 10 jaar te realiseren”, aldus nog Anthony Anthonissen.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo