Badkamers

Verbouw zelf jouw badkamer

Verbouw zelf jouw badkamer
Iedereen droomt wel eens van een nieuwe badkamer. Een badkamer is onderhevig aan sleet en veroudering. Is het omdat de badkamer versleten is, of omdat ze hopeloos verouderd is, een nieuwe badkamer spreekt steeds tot de verbeelding. De meesten kijken enorm op tegen de werken, maar als je een goed stappenplan volgt kan je achteraf dubbel en dik genieten van jouw nieuwe en moderne badkamer die je volledig naar jouw hand hebt gezet.

Plannen

Een badkamer kan je niet plaatsen zonder eerst goed te plannen. Indien je er zelf niet in bedreven bent, zoek dan zeker hulp. Want het plannen is eigenlijk de belangrijkste stap. Zeker als je de indeling wilt wijzigen. Want als je het bad, de douche of de lavabo verplaatst moeten er ook leidingen verlegd worden. En dat brengt extra breekwerk met zich mee. Maar geniet vooral van het leuke gedeelte van het plannen. Laat je inspireren door goed rond te kijken in de speciaalzaak. Kijk ook in vakbladen of op internet om te bepalen wat jouw smaak is, welk meubilair je wenst en hoe luxueus de badkamer moet zijn. Een container huren is vast ook een goed plan.

Afbraak

De afbraak is voor sommigen wel de leukste klus. Het zware werk waar je je goed kan in uitleven. Maar waar blijf je met al het puin? De gemakkelijkste oplossing is om voor een rolcontainer te kiezen. Een container geeft de luxe om alles er gewoon in te gooien en als hij vol is te laten legen. Daarmee spaar je veel tijd uit omdat je niet steeds alles zelf moet wegbrengen. Als de oude badkamer helemaal afgebroken is, moet je sleuven voor de nieuwe leidingen uitslijpen. En ja, dat geeft ook nog eens rommel die afgevoerd moet worden.

Opbouw

Voor de opbouw moet je goed kijken welke dingen je zelf kan doen en wat je door een professionele loodgieter moet laten doen. Zelfs als je alles zelf doet, is het geen overbodige luxe om iemand met kennis van zaken alles te laten nakijken voor je de vloer dicht gooit. Achteraf terug openbreken omdat je een lek hebt of iets vergeten bent, is iets dat je echt moet vermijden. Volg nauwgezet het plan zodat je niets vergeet. De volgorde van de plaatsing zit als volgt. Eerst de elektrische en sanitaire leidingen. Als je ook vloerverwarming overweegt, is dat de volgende stap. Dan wordt de chape terug dicht gemaakt. Daarna wordt de bezetting terug netjes gemaakt en tegels geplaatst. Als dat klaar is, worden de lavabo’s, het bad, de douche, de kranen en vaste meubeltjes geplaatst. Als de schilderwerken en detail afwerking achter de rug is, kan het genieten beginnen. Jouw eigen stukje paradijs op aarde. Waar je tot rust kunt komen na een drukke werkdag.

Ook interessant