Bedrijfsnieuws

Vandersanden wint voor vierde jaar op rij Deloitte Best Managed Company label

Vandersanden wint voor vierde jaar op rij Deloitte Best Managed Company label
Vandersanden, het grootste baksteenproducerende familiebedrijf van Europa, won vrijdagavond het gouden label van Deloitte Best Managed Companies. Het familiebedrijf valt daarmee voor het vierde jaar op rij in de prijzen op Best Managed Companies. De jury loofde onder meer het innovatieve karakter van Vandersanden en het sterke engagement van het familiebedrijf op vlak van collectief welzijn en duurzaamheid.

Al sinds 2018 ontvangt Vandersanden ononderbroken het Best Managed Company-label van Deloitte. Daardoor mocht het familiebedrijf vrijdagavond voor het eerst het gouden label in ontvangst nemen tijdens de Best Managed Companies-awards van 2021.

Innovatie en duurzaamheid

De jury van Best Managed Companies was onder meer lovend over het uitgesproken duurzaamheidsengagement van Vandersanden, dat tot uiting komt in de ambities van Vandersanden op vlak van collectief welzijn en de recente publicatie van het eerste duurzaamheidsrapport van het familiebedrijf. Ook de veerkrachtige manier waarop Vandersanden omgaat met de coronacrisis en in 2020 zelfs een omzetstijging wist te boeken, was voor de jury een krachtpunt.

Verder prees de jury van Best Managed Companies het digitaliseringsplan van Vandersanden en de daaraan gekoppelde investeringen van het familiebedrijf. Ook de HR-strategie van Vandersanden, met een sterke focus op welzijn en talent, werd positief onthaald. Tot slot loofde de jury het innovatieve karakter van Vandersanden, met onder meer de recente uitrol van de RoboBrick, een volautomatische steenstrippenrobot.

“We zijn ontzettend trots om voor het vierde jaar op rij deze mooie erkenning van Deloitte te mogen ontvangen”, zegt Jean-Pierre Wuytack, CEO van Vandersanden. “Ik vind het fijn om te zien dat de jury van Best Managed Companies ons werk rond duurzaamheid en collectief welzijn expliciet als een kracht benoemt. Dit is een mooi compliment voor al onze medewerkers die zich dagelijks inzetten voor het welzijn van ons bedrijf, onze sector, onze mensen en onze samenleving. Zij dragen allemaal bij aan het succesverhaal van Vandersanden.”

Best Managed Companies

Deloitte kent sinds 2017 het label van ‘Best Managed Company’ toe aan Belgische privébedrijven die zich onderscheiden via hun resultaten en visionaire managementstijl. Deloitte werkt voor de prijsuitreiking samen met de Belgische universiteit KU Leuven en het financieel expertisecentrum Econopolis. Dit jaar waren onder meer Françoise Chombar (Melexis), Geert Noels (Econopolis) en Rik Vera (Nexxworks) lid van de jury van Best Managed Companies.

Bedrijven die zich kandidaat willen stellen voor Best Managed Companies moeten een omzet van meer dan 10 miljoen euro boeken en moeten minstens 5 jaar actief zijn, met meer dan 25 voltijdse werknemers. De bedrijven moeten ook voor meer dan 60 procent in handen zijn van een Belgische inwoner, persoon of entiteit. Het hoofdkwartier moet eveneens in België liggen.

Best Managed Companies werd 28 jaar geleden gecreëerd in Canada en is sindsdien uitgegroeid tot een prominent label in 35 landen wereldwijd.

Ook interessant


Build for Life