Tips om je tuin gezellig te verlichten

Bron: Bouw & Wonen
Tips om je tuin gezellig te verlichten
Nu het in de avond wat langer licht is en het minder snel afkoelt, blijven mensen vaak tot laat in de avond buiten zitten. Wanneer de zon op een gegeven moment ondergaat, kan het aardig donker worden. Stel je bent een spelletje aan spelen op een van de mooie tuintafels die je ouders hebben aangeschaft, dan is tuinverlichting later op de avond geen overbodige luxe.

Tuinverlichting is tegenwoordig te koop in veel verschillende kleuren, waardoor je je tuin kunt voorzien van wat extra ambiance. Het plaatsen van verlichting in je tuin kan op verschillende manieren. In dit artikel geven we je een aantal praktische tips hoe je je tuin op een gezellig manier kunt inrichten met verlichting. Dus lees snel verder!

Wees minimalistisch

Denk bij het plaatsen van verlichting goed na, of het overal nodig is. ďLess is moreĒ wordt vaak gezegd en dat is bij verlichting ook echt van toepassing. Het ziet er vaak beter uit als je niet elke plek in je tuin verlicht. Zo laat je ook schaduwen op een natuurlijke manier zijn gang gaan.

Verlicht scherpe randen

Bij het verzorgen van een gezellige avond in de tuin, komt ook een stukje veiligheid kijken. Verlichting kan namelijk dienen als preventie en wordt ook door de politie aangeraden. Als je in de tuin bijvoorbeeld een aantal scherpe uitstekende punten hebt van bijvoorbeeld een muurtje is verlichting handig. Zo zorg je ervoor dat niemand gewond raakt en blijft de avond ook gezellig.

Verlicht bloemen

Om je tuin een kleurrijke uitstraling te geven, kun je overwegen om een aantal bloemen en planten te verlichten in je tuin. Kies met name bloemen en planten uit die een opvallende kleur hebben. Met de juiste buitenverlichting kun je namelijk een schilderachtig effect geven aan je tuin.

Maanlicht creŽren

Wanneer je tuinverlichting hoog in een boom ophangt, kun je een maanlicht achtig-effect creŽren. Dit geeft enorm veel sfeer aan bijvoorbeeld het terras in je tuin.

Verlichting binnen en buiten combineren

Om te zorgen voor een gezellige en sfeervolle overgang van verlichting kun je de binnen en buitenverlichting in dezelfde stijl kiezen. Op deze manier zorg je voor harmonie en krijgt je tuin ook een gezellige ambiance.

Plaatsing van het licht

Om ervoor te zorgen dat de verlichting in je tuin zorgt voor een gezellig sfeer, is de plaatsing cruciaal. Het belangrijkste is om de verlichting te gebruiken door op een subtiele manier je tuin te voorzien van ambiance. Het plaatsen van licht kan op verschillende manieren. Zo kun je kiezen voor wandverlichting of verlichting onder de tegels. Het belangrijkste is dat de plaatsing van het licht ervoor zorgt dat je tuin mooi tot uiting komt.

Verlichting in een tuin kan zorgen voor een warme uitstraling. Let hierbij wel op hoe je licht gebruikt zodat er geen overkill bestaat. Het toevoegen van een tuinmeubel kan er ook aan bijdragen om meer sfeer te creŽren in een tuin. Zorg daarbij dat je het licht afstemt op je tuinmeubels voor een sfeervolle ambiance.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo