Tarkett onthult zijn nieuwste modulaire vinylcollectie, iD Inspiration

26 maart 2021 Bron: TeamLewis
Tarkett onthult zijn nieuwste modulaire vinylcollectie, iD Inspiration
Tarkett en Studio 5*5 onthullen vandaag officieel de nieuwe ultra-realistische modulaire vinylcollectie, iD Inspiration, vanuit het Atelier in Parijs. Deze nieuwe collectie is ontworpen voor een snel veranderende wereld en maakt gebruik van de kracht van de natuur om aangename interieurs te creŽren. Tarkettís unieke high-definition digitale printtechnologie legt de schoonheid van zowel hout als steen vast en benadrukt subtiele details in nerf, textuur en kleur. iD Inspiration zal vanaf mei 2021 officieel beschikbaar zijn in Europa.

De ID Inspiration collectie staat voor design, finesse en precisie waarmee ontwerpers eenvoudig een vloer kunnen creŽren en een ruimte flexibel kunnen transformeren. De collectie omvat 100 stijlen (van hedendaags tot klassiek, van zacht tot opvallend) en 7 formaten. iD Inspiration combineert de verfijning van high-definition printen met een ultra-mat effect. Bovendien combineert de nieuwe vinylcollectie een uitzonderlijke resistentie met duurzaamheid dankzij Tarkettís baanbrekende PU-technologie TEKTANIUM.

Tarkett onthult zijn nieuwste modulaire vinylcollectie, iD Inspiration

Human-Conscious Design

iD Inspiration is een voorbeeld van het Human-Conscious Design (mensbewust design) van Tarkett. Circulaire economie, innovatie met goede materialen en een optimale binnenluchtkwaliteit, zijn essentiŽle elementen die Tarkett in al zijn collecties doorvertaalt om zo toekomstige generaties te ondersteunen. Doordat iD Inspiration is geÔnspireerd door de natuur en het buitenleven naar binnen brengt, verbetert Tarkett ons welzijn binnenshuis.

iD Inspiration is ontworpen en gemaakt in Europa. De vinylcollectie is geprint met inkten op waterbasis, bevat geen ftalaten en voldoet aan verbeterde milieu- en binnenluchtkwaliteitsnormen. De collectie heeft een ultralage VOS-uitstoot, wat een optimale luchtkwaliteit binnenshuis garandeert. De collectie hoort ook thuis in de circulaire economie. De tegels bevatten tot 40,7% gerecycleerd materiaal en al het iD Inspiration-snijafval kan worden gerecycleerd via Tarkett's ReStartģ recyclage- en terugnameprogramma. Ten slotte, kunnen click stroken en tegels na gebruik ook worden gerecycleerd via ReStartģ.

(tekst loopt door onder de foto)
Tarkett onthult zijn nieuwste modulaire vinylcollectie, iD Inspiration

Drie designfamilies

Drie designfamilies - Naturals, Authentics en Classics - maken gebruik van respectievelijk digitaal printen, diepdruk en rotogravure om de meest ultra realistische modulaire vinyl vloerbedekking op de markt te produceren.

Voor elk ontwerp van de Naturals-collectie wordt een scan van een zorgvuldig geselecteerd stuk hout of steen gemaakt om de natuurlijke onvolmaaktheden en nuances over te brengen op een digitale print - een revolutionaire mijlpaal in het ontwerp van modulair vinyl. Terwijl traditionele vloerbedekking meestal wordt beperkt door het gebruik van herhalende patronen (3 m≤ voor traditionele rotogravure), bieden de iD Inspiration Naturals een ultra-realisme door ontwerpen zonder herhalingen tot 12 m2, wat overeenkomt met 50 unieke stroken (20 x 120 cm). Elke plank is uniek qua textuur en nerf, waardoor zeer realistische en verbluffende weergaven mogelijk zijn.

Ultramat effect, hoge prestaties en installatiegemak

iD Inspiration is voorzien van Tarkett's unieke TEKTANIUM PU coating, die een ongeŽvenaarde resistentie combineert met een ultramatte afwerking. Deze afwerking is zichtbaar vanuit alle hoeken, waardoor iD Inspiration tegels en stroken er zeer realistisch uitzien en minder licht weerkaatsen. De TEKTANIUM toplaag biedt ook een ongeŽvenaarde resistentie tegen krassen, schuren, slijtage en vlekken. iD Inspiration is het enige product op de markt dat is voorzien van deze baanbrekende innovatie in vinyl vloerbedekking.

iD Inspiration is verkrijgbaar voor matig, zwaar en zeer intensief commercieel gebruik voor maximale duurzaamheid. Het belichaamt de technische precisie en hoge prestaties van alle Tarkett-producten en is bij uitstek geschikt voor interieurs in cafťs en restaurants, scholen, woningen, winkels en kantoren. De collectie is snel en eenvoudig te installeren, verkrijgbaar in een lijm- of een kliksysteem op geselecteerde ontwerpen, waardoor het een ideale keuze is voor vlotte nieuwbouwprojecten en flexibele renovaties.

Met iD Inspiration Click Solid heeft Tarkett de stijfheid van iD Inspiration Click 30 & 55 versterkt, en is het van flexibel naar semi-stijf gegaan. De versteviging geeft de producten extra stabiliteit en biedt de mogelijkheid ze met strakke voegen rechtstreeks over bestaande vloeren en keramische tegels te leggen.

Tarkett onthult zijn nieuwste modulaire vinylcollectie, iD Inspiration

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo