Vastgoed

Projectontwikkelaar Motown haalt 15 miljoen euro op

Projectontwikkelaar Motown haalt 15 miljoen euro op
De Brusselse ontwikkelaar Motown heeft met zijn allereerste kapitaalronde bij beleggers 15 miljoen euro opgehaald. Dat meldt de holding boven Motown, die de financiële operatie organiseert. Een tweede ronde, om nog eens 10 miljoen euro op te halen, is inmiddels gestart. Met het verse kapitaal wil Motown zijn actieterrein uitbreiden naar alle grote Belgische steden, zoals o.a. Gent, Mechelen en Leuven. Daarnaast wil het bedrijf ook haar aanwezigheid verder versterken in Antwerpen, Brussel en Waals-Brabant. “We blijven daarbij mikken op de ontwikkeling van betaalbare projecten met een hoge architecturale kwaliteit”, aldus managing partner Olivier Goldberg.

Motown Development werd 4 jaar geleden opgericht door vier vakmensen uit de sector. Sindsdien is de vastgoedontwikkelaar jaarlijks stevig gegroeid. Om haar volgende grote stappen te zetten en haar investeringscapaciteit te verhogen, heeft het Brusselse bedrijf onlangs voor het eerst het kapitaal van de groep opengesteld voor beleggers. Dat was meteen een schot in de roos.

“Ons aanbod komt dan ook tegemoet aan een sterke behoefte die momenteel heerst, namelijk betaalbaar vastgoed in de grote Belgische steden. Vandaag vind je dat bijna niet meer. Dankzij de fondsenwerving kunnen wij echter bijzonder kwaliteitsvolle woningen blijven aanbieden op unieke plekken, en dit tegen aantrekkelijke prijzen."

Olivier Goldberg - Managing Partner, Motown Development


Projectontwikkelaar Motown haalt 15 miljoen euro op
Vandaag ontwikkelt het bedrijf zo al een volume van 70.000 m2, verdeeld over zes projecten: ‘Motown Miroir’, aan het gemeentehuis in Jette, ‘Motown Kanaal’, aan de oever van het Albertkanaal in Hasselt, ‘Motown Rivière’, aan de Maas in Dinant, ‘Motown Parc’, aan de rand van het Brusselse Scheutbos, ‘Motown Troon’, midden in de Europese wijk in Brussel en een project met schitterende appartementen in een park in de groene rand van Antwerpen.

De ontwikkelaar is vast van plan om eenzelfde soort projecten in de komende jaren ook in andere grote steden in België uit te rollen. De komende vijf jaar wil het een portefeuille van meer dan 200.000 m2 ontwikkelen, wat ruim drie keer meer is dan de huidige ontwikkelingen.

Grote investeerders

Voor de eerste schijf van 15 miljoen euro van de fondsenwerving kon de Brusselse ontwikkelaar rekenen op het vertrouwen van een grote institutionele belegger, een verzekeringsmaatschappij, en op twee grote Belgische families. En dat in een tijdskader dat lang niet vanzelfsprekend was. Een extra teken van vertrouwen in Motown Development en zijn groeipotentieel, zo vindt het bedrijf.

"We verheugen ons des te meer over deze belangrijke fondsenwerving omdat ze plaatsvond in een zeer kritieke periode voor alle economische sectoren, midden in de COVID-19-zomer. De beleggers die vertrouwen in ons hebben, hebben ook vertrouwen in ons vastgoedaanbod. Dit is meteen een erg goed teken voor de toekomst."

Olivier Goldberg - Managing Partner, Motown Development


"Naast de fondsenwerving blijven we ook werken met onze structurele investeringshefbomen die we al enkele jaren hebben uitgebouwd met externe partners en die de ontwikkeling van Motown tot nu toe mogelijk hebben gemaakt. Dankzij de toename van deze eigen middelen zullen we onze groei financieren, uiteraard met de steun van onze partners uit de bankwereld."

Lionel Hepner - Founding Partner, Finance & Investments, Motown Development


Impact coronavirus op vastgoedaanbod

Volgens de ontwikkelaar maakt de vastgoedmarkt overigens geen diepgaande omwenteling door, maar is ze wel veranderd en heeft ze bepaalde aandachtspunten omtrent de verwachtingen van de Belgische gezinnen aan het licht gebracht.

Projectontwikkelaar Motown haalt 15 miljoen euro op

"De lockdown heeft aangetoond dat er dringend nood is aan woningen met niet alleen kwaliteitsvolle binnenruimten, maar ook met kwalitatieve buitenruimten, in de vorm van outdoor ‘leef’- ruimten. Wij willen ons inzetten voor een dergelijk aanbod. Onze architecten bestuderen en benaderen de kwaliteit van de ruimte van de projecten op dezelfde manier als de esthetische kwaliteit ervan."

Alon Amar – Founding Partner, Project Design & Branding, Motown Development

Ook interessant