Prefa komt met nieuwe sidings voor gevelbekleding in particuliere en industriebouw

13 juli 2022 Bron: Bouw & Wonen
Prefa komt met nieuwe sidings voor gevelbekleding in particuliere en industriebouw
Van grote gevelvlakken in commerciŽle en industriŽle gebouwen tot decoratieve particuliere en openbare gebouwen - met de nieuwe Sidings 500 en 600 worden buitenwanden snel en mooi bedekt.

Voor het bekleden van grote gevelvlakken is een materiaal nodig dat niet alleen snel kan worden geplaatst, maar ook generaties lang duurzaam en onderhoudsvriendelijk is. Het is immers niet alleen belangrijk om een mooie, hoogwaardige uitstraling te bekomen maar ook dat de gevels hun functie behouden en bestand zijn tegen weer en wind.

De nieuwe sidings 500 en 600 van PREFA zijn precies het juiste bekledingsmateriaal als het gaat om grote oppervlakken zoals halwanden in de industriŽle sector. Door de grotere bouwbreedte kunnen in korte tijd duizenden vierkante meters gevels veilig en goed beschermd worden afgedekt. De nieuwe grote formaten met een materiaaldikte van 1,5 mm en een opbouwdikte van 32 mm zijn verkrijgbaar in in totaal zes kleuren: 02 P.10 antraciet, 07 P.10 lichtgrijs, 10 P.10 Prefa wit, 12 zilver metallic, 19 P.10 donkergrijs en 20 rookzilver. Ze zijn verkrijgbaar in individuele lengtes van 700 tot 6.200 mm.

Reageren op verzoeken van verwerkers

"Met onze nieuwe gevelproducten Siding 500 en Siding 600 kwamen we bij PREFA graag tegemoet aan de wensen van onze verwerkers", zegt Berthold Ruck, technisch manager van de fabriek in Wasungen in Duitsland, over het startsein voor de ontwikkelingen. Ook in de utiliteitsbouw en industriebouw mag de visuele uitstraling niet volledig worden genegeerd. Planners en bouwers willen immers ook dat bedrijfshallen niet alleen robuust, maar ook sfeervol worden bekleed: ďDaarom zijn de grotere bouwbreedtes van de nieuwe gevelbeplating ook een voordeel voor de uitstraling van de gevels. Het oog wordt geleid door proporties, waardoor grotere elementen nodig zijn voor grotere oppervlakken. Dit geeft je een gulden snede van de lengte-breedteverhouding, wat er gewoon goed uitzietĒ, gaat Ruck dieper in op de details. "Maar natuurlijk worden de nieuwe sidings ook gebruikt in de particuliere woningbouw of in openbare projecten."

Prefa komt met nieuwe sidings voor gevelbekleding in particuliere en industriebouw

Eenvoudige en snelle installatie - speciaal voor grote oppervlaktes

De sidings kunnen verticaal, horizontaal of schuin en met of zonder schaduwvoeg gemonteerd worden. De verborgen bevestiging met het beproefde tand- en groefsysteem garandeert een aantrekkelijk uiterlijk. Daarnaast zijn er ook bijpassende gevelprofielen met randen, d.w.z. verbindings- en eindprofielen, verkrijgbaar in dezelfde kleur als de gevel. Zoals gebruikelijk is het ontworpen als een geventileerde vliesgevel. Hierdoor kan er geen condensatie ontstaan en is er geen warmteontwikkeling.

Veel voordelen door sidings in industriele constructies

Er wordt met name benadrukt dat de gevelbeplatingprofielen van aluminium overeenkomen met de brandgedragsklasse "A1" volgens EN 13501-1 - d.w.z. onbrandbaar. Bovendien kunnen ze op soort worden gescheiden en oneindig worden gerecycled zonder kwaliteitsverlies. Net als bij alle andere producten geeft PREFA ook hier 40 jaar materiaalgarantie. Tot slot wijst technisch manager Berthold Ruck op de vele PREFA-services: "Van professionele training aan de PREFA Academy tot gedetailleerde, kant-en-klare legplannen tot instructies ter plaatse - de verwerkers waarderen onze service zeer en gaan graag op elk aanbod in."

Prefa is de specialist in daken, gevels en totaalsystemen uit aluminium, vraag hier naar je gratis brochure.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo