Dossier Batibouw

Nog meer architecturale punch voor gevelsteencollecties Archipolis en Agora

19 maart 2019 Bron: Wienerberger
Nog meer architecturale punch voor gevelsteencollecties Archipolis en Agora
Archipolis Frost grijs - Agoria Porfiergrijs
Grijstinten zijn een trend ťn een blijver. Door hun zachte, rustige uitstraling onderlijnen ze de architectuur, zonder erop te wegen. Bovendien vormen ze een ideale achtergrond om bijzondere details of klemtonen sterker tot hun recht te laten komen. Geen wonder dus dat grijs een pertinente plek opeist in de gevelsteencollecties van Wienerberger, fabrikant van keramische bouwoplossingen.

Slanke elegantie

Slank en elegant, zo mogen we de jongste telg uit de Archipolis collectie zeker omschrijven. Het nieuwe formaat, aangeboden in twee kleuren, is 40 cm lang en 4 cm hoog en lijkt daardoor ontworpen voor een strak gelijnde architectuur. Ook de beschikbare kleuren zijn trefzeker gekozen. Naast het bestaande Vegas Geel werpt zeker het gloednieuwe Frost Grijs zich op als een toekomstige klassieker. Dat is te danken aan de eenvoud, de stilistische finesse en de veelzijdigheid van de rijk genuanceerde grijstinten, die elk begeleidend materiaal een extra uitstraling gunnen.

Nog meer architecturale punch voor gevelsteencollecties Archipolis en Agora
Agoria Zijdegrijs - Agoria Nevelwit

Combinatiekoning

Ook de Agora collectie breidt haar palet uit met gevelstenen in pastel- en grijstinten. Met de lichtere toetsen Nevelwit en Zijdegrijs creŽert u een rustig kusteffect. Het donkere Porfiergrijs vraagt dan weer om een eigentijdse, non-conformistische vormgeving. De combinatiemogelijkheden met andere materialen maken de sobere handvormstenen uit de Agora reeks tegelijkertijd actueel en tijdloos, te meer omdat ze weinig water opslorpen en dus ook op lange termijn nagenoeg ongevoelig zijn voor vervuiling.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo