Nieuwe randbekisting voor een uitzonderlijke isolatie van betonvloeren

14 oktober 2020 Bron: Two Cents
Nieuwe randbekisting voor een uitzonderlijke isolatie van betonvloeren
Omdat het vermogen van beton om warmte vast te houden erg laag is, wordt sterk aanbevolen om betonnen vloeren goed te isoleren tijdens de bouw van een woning. Het warmteverlies kan aanzienlijk zijn via het plafond van de bovenverdieping, aangezien zich erboven vaak enkel een koude zolder bevindt. Velen vergeten dat warmte ook via de randen van de vloeren kan ontsnappen.

Het is daarom beter om bij nieuwbouwprojecten geen half werk te verrichten en ervoor te zorgen dat er nergens koudebruggen ontstaan in de isolatie van de betonnen vloerplaten, met bijzondere aandacht voor de vloerranden. Dit is de enige manier om ervoor te zorgen dat de warmte blijft waar ze nodig is: de leefruimtes.

Jackodur Maxi isolerende bekisting past zich aan aan de dikte van de buitenisolatie van de muur

De nieuwe isolerende bekisting Jackodur Maxi vervolledigt het gamma hoogwaardige vloerisolatie- en bekistingsproducten van Jackon Insulation. Het beschikt over dezelfde bewezen eigenschappen als de Jackodur isolatierandbekisting (JDS) maar onderscheidt zich door zijn geoptimaliseerde diktes, aangepast aan de standaarddiktes van buitenmuurisolatie van 80, 140 en 160 mm. Dit levert een aanzienlijk voordeel op. Het volstaat de Maxi-isolatierandbekisting te bestellen in de vereiste dikte die overeenkomt met de dikte van de buitenmuurisolatie, wat een gunstig effect heeft op de kosten.

Geen koudebruggen met de hoogwaardige thermische isolatie XPS

Zoals alle Jackodur-producten, is ook dit bekistingselement van geŽxtrudeerd polystyreen hardschuim uiterst stevig, drukbestendig, en waterafstotend en onderscheidt het zich door zijn uitstekende warmte-isolerende eigenschappen. Met een warmtegeleidingsvermogen van slechts λD = 0,035 W/(m∑K), garandeert deze nieuwe randbekisting een zeer hoog isolerend vermogen.

Bovendien heeft de Jackodur Maxi isolatierandbekisting een geoptimaliseerde vorm: de dwarslat die als ondersteuning dient voor de isolerende bovenwand van de constructie wordt vooraf in de fabriek verlijmd in de daarvoor voorziene groef. Ook deze lamel is gemaakt van XPS. Zo is men er zeker van dat er geen koudebruggen ontstaan. De isolerende bekisting wordt met twee lijmstroken Jackodur constructieschuim aan de muur te bevestigd. Het schuim biedt een uitstekende hechting aan het metselwerk en sluit voegen en uitsparingen in de isolatielaag zonder koudebruggen.

Jackodur Maxi isolatierandbekisting

Snelle installatie zonder ontkisting

Het handige kliksysteem zorgt voor een snelle en eenvoudige plaatsing. Bovendien bieden de stevige panelen een dubbel voordeel: niet alleen maken ze een isolatie zonder koudebruggen mogelijk, de bekisting vergemakkelijkt ook het storten van de betonvloer. Alle werken worden in ťťn stap uitgevoerd en er is geen ontkisting vereist. Dit levert een kostbare tijdswinst op.

Een reliŽfstructuur voor een betere hechting van het pleisterwerk

De volgende stap van de werkzaamheden gaat al even snel: de gewafelde structuur van de Maxi-isolatierandbekisting creŽert een ideale ondergrond voor het pleisterwerk en biedt het product een zeer goede hechtkracht, zonder voorbehandeling of extra hechtprimer.

Deze makkelijk te plaatsen vloerrandbekisting is geschikt voor alle soorten wanden en is beschikbaar voor betondiktes tussen 180 en 250 mm. De gebruiker vindt precies wat hij nodig heeft voor het isoleren van vloerranden van gewapend beton Ė ongeacht de dikte ervan, en voor het isoleren van de buitenmuur. De Jackodur Maxi-isolatierandbekisting voldoet perfect aan de allerhoogste eisen.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo