Nieuwbouwwoning? Richt je tuin in met deze 6 styletips

28 december 2020 Bron: Bouw & Wonen
Nieuwbouwwoning? Richt je tuin in met deze 6 styletips
Een nieuwbouwwoning is na oplevering te betrekken, maar de tuin is dan nog vaak braakliggend terrein. Dat biedt natuurlijk alle gelegenheid om er een droomtuin van te maken die helemaal naar wens is ingericht. Het is belangrijk om een tuinplan te maken, zodat je een goed beeld krijgt van de mogelijkheden het resultaat voor ogen ziet. Om er een mooie tuin van te maken met de laatste trend komen onderstaande 6 styletips uitstekend van pas.

1. Natuurlijke tuinafscheiding creŽren

De eerste tip heeft betrekking op het creŽren van een natuurlijke tuinafscheiding. In plaats van voor een schutting te kiezen, is de keuze voor een olijfwilghaag een prima alternatief. Een haag voorziet als tuinafscheiding net als een schutting in optimale privacy, maar heeft de natuurlijke look als extra voordeel. Overigens geldt dat eveneens voor beukenhagen. Er zijn namelijk allerlei soorten hagen als tuinafscheiding beschikbaar.

2. Kies voor gras

Het compleet bestraten van een tuin bij een nieuwbouwwoning is misschien praktisch, maar niet meer de trend van deze tijd. Om een natuurlijke uitstraling te realiseren, is het daarom aan te raden om voor gras in de tuin te kiezen. Een mooi gazon staat prachtig en is ook nog functioneel als je kinderen hebt. Die kunnen het gras als speelplek gebruiken.

3. Leg een wandelpad aan

Kies vooral voor groen en leg een wandelpad aan in plaats van de hele tuin te bestraten. In het tuinplan dat je maakt, is het pad in te tekenen. Bijvoorbeeld langs het gras richting de schuur. Heb je een hele grote tuin dan creŽer je uiteraard meerdere wandelpaden langs de beplanting en het gazon.

4. Varieer met planten en struiken

Aangezien de tuin steeds vaker als een verlengstuk van de woning is te zien, is het aan te raden om met planten en struiken te variŽren. Let bijvoorbeeld op de hoogte en op de kleur en kies ook voor planten die in de winter het blad behouden.

5. Maak zitplekken

Het is ideaal als de zon de hele dag in je tuin schijnt, maar dat is niet altijd het geval. Daarom is het aan te raden om meerdere zitplekken te maken. Bijvoorbeeld op het terras, maar ook wat verder in de tuin waar de zon bijvoorbeeld in de middag schijnt.

6. Plaats verlichting

Tot slot maakt verlichting deel uit van de styletips. Kies bijvoorbeeld voor design tuinlampen die mooi zijn om naar te kijken. Er is variatie in tuinverlichting, zoals hanglampen, staande lampen en spotjes voor langs het pad.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo