Muurbekleding

Muren in huis verven? Dit zijn de beste tips

Muren in huis verven? Dit zijn de beste tips
Zien de muren in jouw huis er niet zo mooi meer uit? Dan kan het goed zijn om hier iets aan te doen. Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan het behangen of verven van je muren. Lijkt het je leuk om de muren te verven? Dan is het natuurlijk wel goed om te weten hoe je dit kunt aanpakken. Er zijn dan ook een aantal tips die je hierbij kunt gebruiken. Welke tips dit zijn? Dat lees je hier!

Goede kwaliteit verf kopen

Als je de muren in huis gaat schilderen, is de juiste verf natuurlijk van groot belang. Want zonder de juiste verf wordt het eindresultaat misschien niet zoals je had verwacht. Bedenk eerst welke kleur verf je graag zou willen zien op de muren. Koop niet in de wilde weg een pot verf, maar doe hier van tevoren goed research naar.

Niet iedere verf is even geschikt voor op de muren en het is van belang dat je hier wel naar op zoek gaat. Niet alle muurverf is dan ook hetzelfde, dus hier onderzoek naar doen van tevoren is handig. Zo kom je niet zomaar voor onverwachte verrassingen te staan. Kies ook niet voor de goedkoopste verf, hoe aantrekkelijk dit misschien ook is. Goedkoop is vaak duurkoop en dit moet je zien te voorkomen. De muren spelen een grote rol in hoe jouw huis eruit komt te zien, dus dan is het wel van belang dat je hier blij mee bent straks.

Andere handige benodigdheden verzamelen

Met alleen een pot verf kom je er natuurlijk niet. Er zijn nog meer benodigdheden die handig zijn om te hebben. Ten eerste kun je denken aan een kwast en een verfroller. Ook hierbij geldt dat het handig is om research te doen naar welke kwast of verfroller hierbij het handigste is. Naast een kwast en verfroller is het ook handig om te beschikken over een verfbak. Ook afdektape kan goed van pas komen, dus zorg ervoor dat je dit in je bezit hebt. Wil je niet dat jouw kleren vies worden? Dan kan speciale werkkleding ook handig zijn om te hebben.

De juiste techniek gebruiken

Bij het schilderen van je muren is het goed om de juiste techniek te gebruiken. Dan komt de verf namelijk het mooiste tot z’n recht en zal het eindresultaat vast prachtig worden. Wat hierbij een aanrader is, is om telkens een klein oppervlak te schilderen. Hoewel het misschien verleidelijk lijkt om juist grote oppervlakken te schilderen, kan het eindresultaat mooier worden als je het doet in kleine stappen. Verf zowel verticaal als horizontaal om de kans op strepen of oneffenheden zoveel mogelijk te voorkomen. Ook is vaak één keer de muren verven niet genoeg, omdat veel verf dit niet dekt. Het is dus verstandig om minstens twee lagen te doen.

Deze tips kunnen je erbij helpen om je muren goed te verven. Tref hierbij wel een goede voorbereiding, want een goede voorbereiding is het halve werk. Het draait tenslotte wel om jouw muren: een belangrijk deel van je interieur!

Ook interessant