Modelwoning Oostenburg op 15 meter hoogte geplaatst

  NL   7 april 2020 Bron: Koolhoven en partners Verstuur
Modelwoning Oostenburg op 15 meter hoogte geplaatst
Een hoogwerker heeft maandagmiddag een complete modelwoning van circa vijftig vierkante meter boven op een historische blauwe kraanbok aan de VOC-kade op het eiland Oostenburg gehesen. Op deze plek in het oosten van het centrum van Amsterdam wordt momenteel een nieuwe wijk met 1800 woningen, horeca, winkels en een evenementenhal gebouwd.

De modelwoning werd door projectontwikkelaar Vorm op een van de bokken geplaatst als symbool voor de verbinding tussen de rijke historie en het hedendaagse stadsleven. PotentiŽle kopers en andere geÔnteresseerden kunnen op afspraak via een lange trap de ingerichte woning van binnen bekijken en op het balkon een beeld krijgen van het uitzicht. De woning is een replica op ware grootte van een woning die op dezelfde hoogte in gebouw De Keizer wordt gebouwd, enkele meters van de bok vandaan.

Historische kern

Op het eiland wordt een zeer duurzame, autoluwe wijk gerealiseerd. De historische kern van het gebied blijft bewaard, zoals de iconische blauwe kraanbokken waarmee vroeger dieselmotoren en treindelen op schepen werden gehesen. Ook de Werkspoorhal blijft behouden en krijgt een heel nieuwe invulling voor de wijk.

Oostenburg was 350 jaar lang het decor voor de bedrijvigheid die zo belangrijk was voor Amsterdam en Nederland. Een eiland van arbeid, waar eeuwenlang bijna onafgebroken is gewerkt. Ooit opgebouwd om VOC-schepen gereed te maken voor hun overtocht en later fungerend als bouwplaats voor treinen en scheepsmotoren.

Lees ook:

Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo