Marie's Corner x Royal Waterloo Golf Club

  BE   13 september 2022 Bron: Blinkpr
Marie's Corner x Royal Waterloo Golf Club
Marie’s Corner kondigt met veel trots een nieuwe prestigieuze samenwerking aan. De Belgische specialist van de tailor made zitbank nam deel aan de inrichting van het gloednieuwe Club House van Royal Waterloo Golf Club, sinds 1923 een begrip in de nationale en internationale golfwereld. Marie’s Corner werkte hiervoor samen met de binnenhuisarchitecten van DF & Associés. De 2.000 leden van de traditierijke golfclub zullen voortaan kunnen neervlijen in een comfortabel en stijlvol interieur met zitbanken, fauteuils, poefs, stoelen en tafels die de unieke kenmerken van het Belgische merk uitstralen.

Op dertig jaar tijd heeft Marie’s Corner een uitstekende naam opgebouwd in eigen land, maar ook in de rest van Europa. Het label staat dan ook met stip op nummer één voor de inrichting van prestigieuze projecten. Denk maar aan sterrenrestaurants (Bon-Bon, La Truffe Noire, L’Eeau-Vive of Sel Gris) of aan hotels met naam en faam (Botanic Sanctuary in Antwerpen, Waldorf Astoria in Berlijn of Le Lana in Courchevel). Marie’s Corner slaagt er iedere keer in om de hoge verwachtingen in te lossen dankzij een groot aanbod fauteuils, zitbanken en stoelen alsook dankzij de proactieve houding van het merk. Bovendien gebeurt de productie steeds op bestelling, volledig gepersonaliseerd, en zijn de meubelen aangepast aan een intensief gebruik.

Marie's Corner x Royal Waterloo Golf Club

Marie's Corner en golfclubs: een hole-in-one

Na eerdere succesvolle samenwerkingen met andere club houses, The National (Sterrebeek), Naxhelet (Wanze) en Royal Club des Fagnes (Spa), stelt Marie’s Corner met veel trots de samenwerking met Royal Waterloo Golf Club voor. Deze golfclub met 45 holes viert binnenkort het 100-jarig bestaan en is een ronkende naam in de golfwereld. Royal Waterloo Golf Club staat op de lijst van de beste golfbanen ter wereld en is een drukbezochte club door prominente golfspelers. Meer dan 2.000 leden genieten van het hippe en tegelijk familiale karakter van de club, gelegen in een prachtige, groene omgeving.

DF & Associés kreeg de vraag om mee te dingen naar een duidelijke opdracht: de volledige renovatie van het Club House. Hun voorstel, zowel voor de binneninrichting als voor de architectuur van het gebouw, kon Royal Waterloo Golf Club bekoren. “De vorige renovatie van het Club House dateert al van 1960. Door de jaren heen deden we een aantal uitbreidingen om tegemoet te komen aan het stijgende ledenaantal. Nu was het echter tijd voor een grondige aanpak en een volledig nieuw stulpje”, aldus Jean-Pierre Maisin, de voorzitter van de club.

Het nieuwe project bestaat uit twee belangrijke wijzigingen. Ten eerste moest het gebouw heringericht worden in functie van twee verschillende zones: een eerste zone met de bar en een lounge waar de leden iets kunnen drinken en een hapje kunnen eten en een tweede zone waarin chef-kok Hugues Matagne zijn restaurant kon vestigen. Ten tweede moest het club house nog meer een geheel vormen met de golfbanen. Over de hele lengte van het gebouw werd een glazen muur opgetrokken die de natuur als het ware naar binnen laat komen. Van binnenuit is er een prachtig zicht op de terreinen.

Naar aanleiding van de nauwe samenwerking tussen de golfclub en DF & Associés werd er een betrouwbare partner gezocht voor de meubelen. De keuze voor Marie’s Corner lag meteen voor de hand.

Marie's Corner x Royal Waterloo Golf Club

De selectie van Marie's Corner meubelen

Het architectenbureau was op zoek naar een geheel van meubelen die alle generaties konden bekoren: “Niet te hedendaags, maar ook niet te oud. Zowel de jongere als de meer ervaren leden moeten zich thuis voelen in het interieur”, aldus Alain Friant, bestuurder en oprichter van DF & Associés. Het bureau kwam uit bij Marie’s Corner, de meubelmaker die tijdloze modellen aanbiedt met hoogwaardige stoffen die bijzonder geschikt zijn voor een intensief gebruik.

Het was de eerste samenwerking tussen het architectenbureau en de Belgische meubelmaker, maar dat er een vervolg komt is zo goed als een uitgemaakte zaak! “Dit Belgische huis heeft een bijzonder flexibele dienstverlening, wat bij grote klassieke meubelbedrijven vaak niet het geval is. Bovendien kon de meubelmaker de modellen volledig aanpassen aan onze plannen. Het team was proactief en dacht voortdurend met ons mee”, vervolgt de architect.

Alain Friant benadrukt dat alle levertermijnen perfect werden gerespecteerd dankzij de eigen productiesite in Zaragoza (Spanje). “We hadden een uitdagende levertermijn gevraagd voor een grote bestelling, maar alle Marie’s Corner creaties werden in perfecte staat en op tijd geleverd. Dat is tegenwoordig uitzonderlijk!” De meester-stoffeerders van het merk hebben hard gewerkt om de 14 zitbanken, 20 fauteuils, 17 poefs, 36 stoelen en 59 bistrotafels op tijd in de golfclub te krijgen.

Marie's Corner x Royal Waterloo Golf Club
De bestelling bestaat uit modellen die door de jaren heen iconisch zijn geworden zoals de Sonoma stoel of de Virginia zitbank, uit klassiekere creaties zoals de Jackson of de Carmel, maar ook uit nieuwigheden zoals de Ashton fauteuil en de Trinity poefs. “We hebben daarnaast gespeeld met de verschillende materialen zoals stof, leder en tweed. Het resultaat is een gevarieerd geheel met evenwel een coherente stijl”, zegt Alain Friant. Het interieur creëert een hartelijke sfeer met grijze en gele toetsen die de omliggende groene natuur prachtig tot haar recht laten komen.

Marie's Corner x Royal Waterloo Golf Club
VIRGINIA


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo