Let hier op bij het uitzoeken van een nieuwe tuinset!

4 mei 2022 Bron: Bouw & Wonen
Let hier op bij het uitzoeken van een nieuwe tuinset!
De zomer is in aantocht en iedereen komt langzamerhand weer meer buiten. Het is de ideale tijd voor een diner aan je tuinset. Is jouw tuinset echter versleten of heb je er geen en ben je op zoek naar een nieuwe tuinset? Houd dan een aantal dingen goed in de gaten voordat je er een aanschaft! Zo maak jij een overwogen keuze en zoek je de tuinset uit die het beste bij jou past! Kijk alvast voor inspiratie voor een tuinset bij Van der Garde.

Grootte van tuinset

Het is natuurlijk handig dat je let op de grootte van de tuinset die jij nodig hebt. Bekijk bijvoorbeeld eerst de grootte van je tuin en bepaal wat de maximale afmetingen kunnen zijn voor je tuinset. Het is ook belangrijk om te bedenken hoeveel plekken jouw tuinset nodig heeft. Hoe groot is je gezin? Hoeveel mensen wil je uitnodigen die aan jouw tuinset moeten zitten? Allemaal factoren om rekening mee te houden!

Stijl van de tuinset

Tuinsets bestaan er natuurlijk in vele stijlen. Zo heb je de wat modernere tuinsets, maar ook wat natuurlijke tuinsets. Een houten tuinset heeft een veel natuurlijke uitstraling als bijvoorbeeld een modernere metalen look. Heb jij een strakke tuin met tegels of een tuin met juist veel bloemen, planten en groen? Op basis hiervan kun je een stijl uitkiezen die het beste bij jouw soort tuin past!

Niet onbelangrijk: bepaal je maximale budget!

Een ding wat mensen vaak vergeten is het bepalen van hun maximale budget. De prijzen van tuinsets kunnen erg uiteenlopen en daarom is het erg belangrijk om van te voren een maximaal budget te stellen. Anders is de kans groot dat je in de winkel verleid wordt om meer uit te geven dan je eigenlijk zou willen!

Kies voor kwaliteit, goedkoop is duurkoop

Het kopen van een tuinset van goede kwaliteit is erg belangrijk. De wat goedkopere tuinsets zijn meestal gemaakt van niet duurzame materialen en gaan snel kapot. Als jij lang van je tuinset wilt kunnen genieten is het verstandig om niet voor de goedkoopste optie te gaan!

Neem een kijkje bij een fysieke tuinmeubelwinkel

Het beste wat je kunt gaan doen om te bepalen wat voor soort tuinset bij jou past, is een bezoekje brengen aan een fysieke tuinmeubelwinkel. In de winkel kun je verschillende materialen bekijken en kun je ook even gaan ‘proefzitten’. Zo kom je erachter welke stoelen jij het fijnst vind zitten en welke materialen jij het mooist vind. Ook krijg je zo een beter beeld van de grootte en natuurlijk de stijl van de tuinsets. Na het proefzitten en het bekijken van verschillende tuinsets kun jij de tuinset uitkiezen die het beste bij jou past!

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo