Energie

Laden waar licht is

Laden waar licht is
De uitdaging voor de mobiliteit van de toekomst is een volledige uitbreiding van oplaadpunten voor elektrische voertuigen, zonder dat de oplaadstations veel ruimte in beslag nemen en afbreuk doen aan het stadsbeeld of commerciële en priveìterreinen.

De nieuwe BEGA oplaadunits kunnen in bolderbuizen en lichtbouwelementen of in lichtmasten worden geïntegreerd. Als aanvulling staan losse oplaadunits voor vloer- of wandmontage ter beschikking.

Intelligente oplaadunits voor elektrische voertuigen
BEGA oplaadunits gebruiken de bestaande infrastructuur en vormen zo een uitgebreid netwerk voor e-voertuigen.

Een praktisch duo: De oplaadunit – geïntegreerd in een systeembolderarmatuur of in een systeem- lichtbouwelement – vormt een efficiënte combinatie van oplaadfunctie en verlichting.

Bij systeemarmaturen kunnen koppen met verschillende lichtsterkteverdelingen worden gebruikt. Zo kan de verlichtingsfunctie bij parkeerplaatsen en -terreinen met een oplaadfunctie worden uitgebreid – bij systeemlichtbouwelementen zelfs met twee oplaadpunten aan eìeìn interface.

De smalle bouwvorm van de BEGA oplaadunits maakt zowel de integratie in BEGA lichtmasten volgens

DIN EN 40 als de toevoeging aan bestaande masten mogelijk. Vorm en functie gaan op elegante wijze in elkaar op.

In plaats van extra laadpalen te installeren, kan gebruik worden gemaakt van bestaande infrastructuur of infrastructuur die toch al nodig is – de installatiekosten worden tot een minimum beperkt.

Intelligente oplaadunits voor elektrische voertuigen
BEGA oplaadunits zijn conform de Duitse ijkwet en klaar voor de toekomst van de AFIR (Alternative Fuels Infrastructure Regulation).

Buitengewone duurzaamheid en betrouw-baarheid spreken voor zich: de technisch en esthetisch duurzame producten profiteren van decennialange BEGA ervaring.

Ook interessant