Kunst, een alternatieve én veilige investering

30 augustus 2022 Bron: Two Cents
Kunst, een alternatieve én veilige investering
In een tijd waar geld op de spaarrekening amper nog wat oplevert, zijn er verschillende manieren om het vermogen te laten groeien. Denk daarbij aan investeren in kunst, via een mooi decoratiestuk aan de muur dat op termijn in waarde stijgt. Vandaag is dit niet alleen meer bestemd voor mensen met een flink vermogen, maar voor een breed publiek toegankelijk. Dat bewijst ook het online veilingplatform Vavato met de kunstwerken van Corneille waarvan de veiling nog loopt tot 31 augustus.

Meesterwerken die op zoek zijn naar een nieuwe thuis

De kunstwerken van Corneille zijn bij het grote publiek vooral bekend door de kenmerkende en herkenbare schilderstijl. Primitief in lijnen en kleuren maar met een vleugje exotisme. Corneille was wereldwijd gekend en heeft geëxposeerd in de grootste musea ter wereld. Ter ere van zijn jubileumjaar – hij zou 100 jaar geworden zijn – worden enkele zeldzame werken waarvan de meeste originelen niet op de markt circuleren, geveild.

Een kunstwerk van Corneille in huis of op kantoor brengt iets teweeg in de mens. Het zorgt voor een persoonlijke uitstraling, wakkert creativiteit aan en werkt ontspannend. Een soort kunsttherapie dat de investering waard is en waarvan de waarde op termijn stijgt.

Kunstwerken van beroemde schilder Corneille in jubileumjaar online onder de hamer

Universeel en toegankelijk voor iedereen

De startprijzen van de veiling zijn bedoeld om betaalbaar te zijn. Dit is niet alleen belangrijk voor het veilingplatform Vavato, maar beantwoordt ook aan de visie van Corneille zelf. Door een groot aantal oplagen te voorzien, wilde hij kunst voor iedereen toegankelijk maken. Vandaag blijft Corneille een veilige investering die zowel door verzamelaars als het grote publiek gewaardeerd wordt.

“We hebben al meerdere kunstcollecties van artiesten geveild en telkens waren ze een groot succes. Op die manier wordt kunst ontdekt door een groter publiek dat op eender welk moment van de dag en eender waar de verkoop ervan kan volgen”, benadrukt Cédric Baetens, Account Manager bij Vavato.

Kunstwerken van beroemde schilder Corneille in jubileumjaar online onder de hamer

Een wereldberoemde artiest

Guillaume Cornelis van Beverloo, beter gekend als Corneille, was een Belgische schilder, beeldhouwer en keramist met Nederlandse roots. Als rondreizend kunstenaar was hij onder de indruk van de weelderigheid van de natuur in bepaalde werelddelen en bracht deze ervaringen ook over in zijn werken.

Corneille was ook voortrekker van de kunstbeweging CoBrA, die bestond uit een groep Europese kunstenaars aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Zijn kunst te bezichtigen in het Centre Pompidou en het Guggenheim Museum in New York, naast grote namen uit de kunstwereld als Picasso, Miro en Andy Warhol. Op 3 juli zou hij 100 jaar geworden zijn.

Praktische informatie

Data: tot 31 augustus
Hoe? Online veiling op de Vavato-website

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo