Kosten zonwering: wat is de prijs per soort zonwering?

Bron: Bouw & Wonen
Kosten zonwering: wat is de prijs per soort zonwering?
De zon kan o zo heerlijk zijn, maar ook ontzettend irritant. Wanneer je de tv niet kan zien omdat een laaghangende zon het beeld blokt bijvoorbeeld, of wanneer je woning snel opwarmt omdat de zon door het raam schijnt. Lees verder om erachter te komen wat hiervoor de oplossing is: zonwering!

Wat is zonwering?

Zonwering is een verzamelnaam. Er zijn namelijk ontzettend veel soorten die zich focussen op hetzelfde effect. Namelijk het tegengaan van overlast veroorzaakt door warmte en zon. Het gaat hierbij dan vooral om de zon buiten houden, maar ook in de tuin kun je er je voordeel mee doen. In het kort is zonwering een waardevolle toevoeging aan je woning en dit heeft meerdere redenen.

De voordelen van zonwering

Er zitten ontzettend veel voordelen aan goede zonwering. Zo zorgt het voor een aangename temperatuur in huis in de zomer doordat het zonlicht gedempt wordt. Ook kun je besparen op de energie rekening in de winter doordat bijvoorbeeld rolluiken ook isolerend werken.

Daarnaast zorgt het voor privacy, veiligheid en heeft het een sfeervolle toevoeging op de uitstraling van je huis. Op Rijkee Zonwering nog meer over de verschillende functies.

Kosten zonwering: wat is de prijs per soort zonwering?

Zonwering soorten

Er zijn verschillende soorten zonwering. Over het algemeen wordt er een onderscheid gemaakt tussen zonwering aan de buiten- en binnenkant van je woning. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant van je woning bevestigt. Binnenzonwering wordt ook wel raamdecoratie genoemd en wordt aan de binnenkant van je woning bevestigd.

Je hebt keuze uit de volgende soorten zonwering:

  • Knikscherm. Dit wordt gebruikt om schaduw in de tuin te cre๋ren. Het is als het ware een parasol die je niet hoeft te verplaatsen. Bij een uitvalscherm is het de bedoeling om de zon binnen te weren. Het is dus niet om onder te zitten.
  • Rolluiken. Dit zorgt voor zo goed mogelijke isolatie en houdt de zon volledig buiten. Je hebt elektrische rolluiken, inbouw- en opbouw rolluiken en luiken speciaal voor dakramen.
  • Markiezen. Er zijn verschillende soorten markiezen als het gaat om grootte, en ook kun je kiezen uit elektrische of handmatige. Ook dezen beschermen de woning tegen de zon.
  • Screens lijken op rolluiken, maar focussen zich vooral op de zon en ze blokken niet het volledige raam zoals rolluiken dan doen.

Kosten zonwering: wat is de prijs per soort zonwering?

Wat kost zonwering?

De kosten hangen volledig af van het type zonwering en de afmetingen. Het loopt ontzettend uiteen en kan tussen de €150,- en €2.000,- kosten. Daarnaast komen er vaak ook nog kosten bij voor het plaatsen. Ook die kosten zijn afhankelijk van het soort zonwering.

Markiezen zijn erg populair: je betaald hiervoor gemiddeld tussen de €400,- en €750,-. De montagekosten zijn relatief laag: tussen de €80,- en €150,-. Ook screens is een vaak gekozen soort zonwering. Screens kosten gemiddeld tussen de €150,- en €270,-. De montagekosten bedragen ongeveer tussen de €100,- en €150,-.

De kosten van rolluiken liggen gemiddeld tussen de €150,- en €500,-, hier komen nog montage kosten van €70,- tot €90,- overheen.

Prijzen zonwering

TypePrijsBreedteMontagekosten
Markiezen€ 400,- tot € 750,-1 - 5 meter€ 80,- tot € 150,-
Screens€ 150,- tot € 270,-1 - 3 meter€ 100,- tot € 150,-
Uitvalscherm€ 170,- tot € 690,-1 - 4 meter€ 170,- tot € 250,-
Knikscherm€ 650,- tot € 2.000,-2 - 10 meter€ 200,- tot € 300,-
Rolluiken€ 150,- tot € 500,-1 - 3 meter€ 70,- tot € 90,-


Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo