Kennis delen en zaken doen tijdens energieke vakbeurzen

  NL   17 oktober 2018 Bron: 54events
Kennis delen en zaken doen tijdens energieke vakbeurzen
De Brabanthallen vormden de afgelopen week het epicentrum van de Nederlandse energietransitie: duizenden professionals bezochten daar Vakbeurs Energie, Ecomobiel en Industrial Heat & Power om kennis te delen, contacten te leggen en zaken te doen. Centraal thema was daarbij uiteraard de verduurzaming van Nederland.

Een B2B platform van landelijk belang

Met zoín 15.000 zakelijke bezoekers, meer dan 350 betrokken bedrijven en brancheorganisaties en een inhoudelijk programma zo omvangrijk, dat voor de uitvoering ervan maar liefst 10 theaters en een congrescentrum nodig waren, vormen Vakbeurs Energie, Ecomobiel en Industrial Heat & Power samen een business to business transitieplatform van landelijk belang.

Vakbeurs Energie, Ecomobiel en Industrial Heat & Power

Vakbeurs Energie is de zakelijke beurs voor professionals die werken met warmte, elektriciteit en energiebesparing, waarbij zusterbeurs Industrial Heat & Power zich specifiek richt op de industriŽle grootverbruiker. Ecomobiel is er voor iedereen die zakelijk betrokken is bij duurzame mobiliteit. De beurzen vinden jaarlijks gelijktijdig en op dezelfde locatie plaats en genieten vanwege het complete pallet aan oplossingen een groeiende belangstelling onder zowel exposanten als bezoekers.

Meer en beter bezoek

Particulieren zonder persoonlijke uitnodiging van een exposant verkregen deze editie slechts toegang indien zij betrokken zijn bij VvEís, coŲperaties of andere wijkinitiatieven. Toch trokken de beurzen dit jaar gezamenlijk bijna 3% meer bezoekers dan vorig jaar en was een extra hal in gebruik. De groei zit er duidelijk in. Exposanten van Vakbeurs Energie waarderen hun deelname deze editie met een 7,6. Nieuwkomer Industrial Heat & Power kreeg een verdienstelijke 7,2 Ė net als Ecomobiel.

Towards zero emission

De 10e editie van Ecomobiel stond in het teken van Ďzero emissioní: naast een beursvloer vol koplopers op het gebied van duurzame mobiliteit en oplossingen specifiek voor de stedelijke logistiek vonden er diverse seminars plaats over o.a. mobility as a service (MaaS), smart charging en zero emissie stadslogistiek. Uiteraard waren er ook weer twee test & drive parcours uitgezet, waarop gereden werd met licht elektrische voertuigen en op het snelle parcours met onder meer diverse Teslaís, de nieuwste waterstofauto van Hyundai (de NEXO), de Hyundai KONA Electric, de BMW i3 en i8 Roadster en de Opel Ampera-E.

Toonaangevende kennis, prikkelende debatten

Door uitgever en hoofd mediapartner Vakmedianet werd het Nederlands Warmtepomp Congres georganiseerd en in samenwerking met RVO.nl en de Ministeries van Economische Zaken & Klimaat en Binnenlandse Zaken vond een dagvullend seminar met workshops plaats. Tientallen brancheorganisaties en kennisinstituten waren nauw bij de programmering betrokken, waaronder tevens UNETO-VNI, VNCI, FEDEC, FME en TNO.

kennis delen en zaken doen tijdens energieke vakbeurzen

Exposanten doen stap extra

Ook veel bedrijven gaven extra inhoud aan hun deelname als exposant. Zo faciliteerde ABB op het hoofdpodium van Vakbeurs Energie de paneldiscussie ĎNederland energieneutraal; we komen verder door te doen!í onder leiding van Pernille La Lau en organiseerden exposanten Eco Steam and Heating en Blue Terra in het theater van Industrial Heat & Power symposia over waterstof en industriŽle elektrificatie.

Renovatie en Monument in 2018

De eerstvolgende vakbeurzen gelieerd aan de energietransitie (en georganiseerd door 54events) vinden plaats van dinsdag 14 tot en met donderdag 16 mei 2019. De 6e editie van Renovatie (snel, efficiŽnt en omgevingsvriendelijk renoveren) krijgt dit jaar dus gezelschap van de nieuwe titel ĎMonumentí, een vakbeurs die geheel in het teken staat van onderhoud, herbestemming, restauratie en verduurzaming van monumentaal erfgoed.

Lees ook:

Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo