Nee, hoor. Naast de bank kan je ook terecht bij een onafhankelijke kredietbemiddelaar. Die vergelijkt de tarieven en voorwaarden van verschillende kredietgevers en zoekt voor jou de beste oplossing.
Wat is het verschil tussen aanbieders van woonkredieten?
Banken met eigen kantoren De beste voorbeelden zijn de meeste grootbanken in ons land. Ze hebben een groot kantorennetwerk.
Onafhankelijke kredietbemiddelaars Woonkredieten worden niet enkel verkocht door banken. Ook verzekeraars en hypotheekondernemingen doen dit. Zij werken vaak samen met onafhankelijke kredietbemiddelaars, zoals Credishop
Wie verkoopt welke hypothecaire leningen?
In functie van de onafhankelijkheid van aanbieders van woonkredieten, onderscheiden we drie types:
Banken met volledige exclusiviteit Het plaatselijke kantoor van een grootbank kan enkel de producten aanbieden van ie bank. Wil de bank je geen woonkrediet toekennen, dan kan je kantoordirecteur je niet helpen. Let ook op als de bank je vraagt om je brand- en schuldsaldoverzekering bij de bank te nemen in ruil voor een korting op de rentevoet van je lening. Vaak zijn die producten bij de bank een stuk duurder dan bij andere verzekeraars …
Banken met semi-exclusiviteit Sommige banken werken met zelfstandige bankagenten en geven die de vrijheid om de verzekeringsproducten bij andere partners af te sluiten. De lening wordt wel steeds bij de bank ondergebracht. Dit kan je soms betere voorwaarden of een lagere premie voor je verzekeringen opleveren.
Tussenpersonen met volledige onafhankelijkheid Onafhankelijke kredietbemiddelaars werken met meerdere partners voor hypothecaire kredieten en verzekeringen samen. Zij gaan voor jou op zoek naar de beste oplossing op de markt. Credishop is zo’n onafhankelijke kredietbemiddelaar. Je vindt hier een Credishop-kantoor in jouw buurt. Maak meteen een afspraak.