Woonleningen

Je verlaat je huis. Wat met je lening?

Je verlaat je huis. Wat met je lening?
Binnenkort zal je niet langer zelf je woning betrekken, maar die verhuren. Wat gebeurt er dan met jouw hypotheeklening? Betekent dit dat je gewoon mag stoppen met het betalen van je maandelijkse aflossingen? Neen, jammer genoeg niet. Je moet elke maand de aflossingen verder betalen, en op het einde van de looptijd van je lening ben jij voor 100% eigenaar.

Je moet vooral letten op de verhouding tussen je huurinkomsten en de maandlast van je lening:

  • Zijn je huuropbrengsten even hoog of hoger dan je maandlasten, dan betaalt je huurder jouw lening in zekere zin verder af.

  • Zijn je huurinkomsten lager dan je maandelijkse aflossing, dan moet je het verschil zelf bijpassen. Dat kan met je spaargeld of via een herfinanciering van je hypotheeklening. Je kan daarbij de looptijd verlengen, zodat je maandlast daalt en even hoog komt te liggen als je huurinkomsten. Hou er wel rekening mee dat, als je de looptijd van je woonlening verlengt, je over de volledige duurtijd meer intresten zult terugbetalen.

Overweeg je een herfinanciering? Ga dan zeker eens praten met een kredietbemiddelaar. Hij luistert naar jouw verhaal, brengt je persoonlijke financiële situatie in kaart en gaat op zoek gaan naar de herfinanciering die het best daarop aansluit. Een kredietbemiddelaar werkt samen met verschillende kredietverstrekkers en kent hun aanbod en voorwaarden zeer goed. Ook al je bijkomende vragen kan je perfect aan hem stellen.

Maak meteen een afspraak met een kredietbemiddelaar in jouw regio!

Ook interessant