Buitenschrijnwerk

Je deur vervangen: dit zijn je mogelijkheden

Je deur vervangen: dit zijn je mogelijkheden
Ik zal meteen met de deur in huis vallen; het is lastig om te weten wat voor stappen je moet zetten als jouw deuren aan vervanging toe zijn. Er zijn verschillende redenen waarom je jouw deuren zou willen vervangen. Denk aan veiligheid, tocht of omdat je gewoonweg toe bent aan iets nieuws. Hieronder vind je alles op een rij om het zo makkelijk mogelijk te maken.

Wanneer moet een deur worden vervangen?

Je kan verschillende redenen hebben een deur te laten vervangen. Bijvoorbeeld…
  • ... warmte. Vooral tijdens de wintermaanden is het heerlijk om de deur achter je dicht te kunnen doen en de kou buiten te laten, maar wat als dit niet meer genoeg is? Dit kan komen omdat de deur kapot is, of omdat het niet goed geïsoleerd is.

  • … veiligheid. Deuren spelen ook een grote rol in veiligheid. Wanneer het slot niet meer goed werkt, of wanneer een deur zwak is, kan dit er voor zorgen dat je huis niet meer betrouwbaar voelt. Ook dit kan een reden zijn om op zoek te gaan naar vernieuwing.

  • … voorkeur. Een terugkerend thema is het feit dat de deur kapot is, dit kan komen doordat de deur niet onderhouden is of door het weer en andere externe factoren. Maar ook wanneer een deur niet meer jouw smaak is, door wat voor oorzaak dan ook, is dat een prima reden om je huidige deur te vervangen en op zoek te gaan naar iets nieuws.

  • ... Totaalrenovatie. Bij een woningrenovatie wordt alles in het huis onder handen genomen, waaronder ook de deuren.

Je deur vervangen: dit zijn je mogelijkheden

Hoe kan een deur worden vervangen?

De eerste stap die je moet nemen wanneer je hebt besloten je deur te vervangen is jezelf afvragen wat voor deur er moet komen. Niet alle deuren zullen passen en ook niet alles past bij elk huis. Kijk naar wat voor kozijn je hebt en wat de afmetingen zijn. Ook is het belangrijk te weten welke richting de deur op draait en waar je deur uiteindelijk terecht komt. Klinkt misschien logisch, maar fouten hierin komen vaker voor dan je denkt.

Er zijn ontzettend veel soorten deuren en dit kan zorgen voor keuze stress.

Boarddeuren
Dit is een lichtgewicht. De zijkanten zijn gemaakt van hout waardoor het makkelijk is ze passend te maken
Glazen deuren
Dit kan ervoor zorgen dat een donkere kamer lichter voelt en groter voelt.
Opdekdeuren
Hierbij wordt de naad tussen het kozijn en de deur opgevuld waardoor extra tocht voorkomen wordt.
Voordeuren
Een van de belangrijkste deuren die elke dag gebruikt wordt. Kies hierbij dus iets wat bij jouw huis past.
Schuifdeuren
Een echte blikvanger die een kamer makkelijk en leuk verdeeld.
Stompe deuren
De tegenhanger van de opdekdeur. Het komt in verschillende maten en kan passend worden gemaakt.

Wanneer je alle feiten op een rij hebt en jouw volgende deur hebt uitgekozen zijn we aangekomen op het moment van de waarheid. De huidige deur moet eruit zodat de nieuwe deur erin kan. Het vervangen hoeft niet lang te duren en is vaak zo gedaan. Dit zorgt ervoor dat je niet lang zonder deur hoeft te zitten. Via deze link vind je daar meer informatie over. Zodra ook het deurkozijn vervangen moet worden zal er iets meer tijd in gaan zitten.

In dat laatste geval zijn er nog een aantal vragen die je jezelf zal moeten stellen. Net zoals er verschillende soorten deuren zijn, zijn er ook verschillende soorten kozijnen. Denk hierbij aan hout, staal of kunststof. Kunststof kozijnen worden vaak aangeraden, omdat deze weinig onderhoud vragen in tegenstelling tot bijvoorbeeld houten kozijnen.

Je deur vervangen: dit zijn je mogelijkheden

Wat kost het vervangen van deuren?

Je hebt besloten een nieuwe deur uit te kiezen, alles opgemeten, gekeken naar de verschillende opties, maar wat gaat dit kosten?

Om hier een duidelijk antwoord op te krijgen is het belangrijk te weten door wat voor deur je gaat stappen. Hierboven staan al een aantal genoemd met een korte uitleg, maar wat er nog niet bij staat zijn de prijzen.

De gemiddelde kosten voor het plaatsen of vervangen van een binnendeur ligt tussen de € 70 - € 125 per deur. Het gaat hier om de prijs van het zetten, niet om de prijs van de deur zelf. Het kan ook zijn dat een monteur met een uurtarief werkt.

De deur zelf kan je zo duur maken als je zelf wilt. Sommige deuren kosten € 30 en het kan oplopen tot in de € 1000.

Deuren vervangen prijzen

Soort deuren Gemiddelde kosten
Opdekdeur monteren € 70 - € 110
Stompe deuren monteren € 85 - € 125
Buitendeur vervangen € 250 - € 350
kozijnen vervangen € 75 - € 225

Ook interessant