Is de deur op slot?

29 december 2020 Bron: Bouw & Wonen
Is de deur op slot?
Je vertrekt samen met je gezin voor een frisse wandeling. Je bent net 10 minuten onderweg, 3 straten ver en iemand van het gezelschap vraagt: ďIs de deur op slot?Ē Hoewel je er bijna zeker van bent, slaat de twijfel toch toe. Met de nieuwe tedee heb je meteen zekerheid. Je kijkt op de tedee app op je smartphone en ja, de deur is zeker op slot. Mocht de deur toch los zijn, gaat die vooralsnog met 1 druk op de knop op slot. Wanneer je terug thuiskomt, kan je met 1 druk op de knop de deur losmaken. Sleutels heb je dus niet meer nodig. Ook sleutels bijmaken voor andere huisgenoten, de poetshulp of een ander familielid is dus verleden tijd.

tedee - Is de deur op slot?

App

De tedee app laat, zoals eerder gezegd toe om te kijken of de deur op slot is. Je kan de deur er ook mee sluiten of openen. Ook wanneer je ís avonds naar bed gaat, hoef je niet meer tot bij de deur te lopen om te checken of die op slot is. Je kijkt gewoon op de app. De app laat zelfs toe om meerdere sloten te bedienen. Er is 1 persoon die het slot registreert en anderen toegang kan geven tot het slot. Dit is ook heel praktisch voor bedrijven. Als er een nieuwe medewerker komt, kan die makkelijk via zijn smartphone toegang krijgen tot het gebouw of kantoor. Ook is het mogelijk om enkel specifieke kantoren open te stellen voor bepaalde medewerkers. Mocht een medewerker vertrekken, kan die ook even snel terug geschrapt worden van de toegangslijst. Met de app kan je ervoor kiezen om toegang te hebben via bluetooth, wifi of het internet. Dit maakt het mogelijk om van eender waar ter wereld het overzicht te bewaren.

Slot

Het slot van tedee is heel gemakkelijk zelf te monteren. Je verwijdert de oude cilinder en legt dat naast de nieuwe cilinder die meegeleverd werd door tedee. Met de nodige verloopstukken kan je de exacte lengte van de cilinder bekomen dat op jouw deur past. Dat monteer je dan terug in de deur. Aan de buitenkant is het nog een gewoon slot met 3 meegeleverde sleutels. Aan de binnenkant wordt de knop van tedee er op gemonteerd. Deze knop heeft een motor ingebouwd die het slot kan openen. Dit kan door gewoon op de knop te duwen. Hier heb je dus niet steeds jouw smartphone voor nodig. 1 keer duwen op de tedee knop die op het slot van de deur gemonteerd is en het slot zal onmiddellijk sluiten of openen. Door de knop 2 seconden in te drukken, zal het slot met vertraging sluiten. Dit kan je gebruiken als je buiten gaat. Je drukt 2 seconden op de knop. Je opent de deur, wandelt naar buiten en sluit de deur achter je. Dan zal de deur vanzelf op slot gaan.

tedee - Is de deur op slot?

Extraís

Het slot kan opgeladen worden met een bijgeleverde USB-kabel. Eens opgeladen, gaat de batterij best lang mee. Wij hadden hem een maand geleden geÔnstalleerd en helemaal opgeladen. Op dit moment is de batterij nog 87%. We gaan er dus vanuit dat tedee makkelijk een half jaar zal meegaan voordat we terug moeten opladen. Het batterijniveau kan steeds geraadpleegd worden via de app. In de app kan je ook instellen om een melding te ontvangen wanneer het batterijniveau laag is.

tedee - Is de deur op slot?
tedee opladen is kinderspel

De tedee brigde is een soort van modem die je in een stopcontact stopt niet te ver van het slot vandaan. Deze bridge pikt het bluetooth signaal op van het slot en zorgt voor de connectie met de wifi en eventueel het internet.

Er zijn nog een aantal andere handige instellingen mogelijk. Zoals bijvoorbeeld, als het slot maar half vast is (1 keer omgedraaid) zal tedee na een ingestelde periode het slot vanzelf verder in het slot draaien. Het is ook mogelijk om het slot steeds vanzelf op slot te laten gaan als het een bepaalde tijd los is. Een andere mogelijkheid is dat je het slot vanzelf laat opengaan als je met je smartphone vlak bij de deur komt. Dat maakt het leven extra gemakkelijk als je met volle handen van de winkel thuiskomt en snel naar binnen wilt.

Kortom, tedee is een mooie nieuwkomer op het gebied van automatische sloten. Het is heel gemakkelijk zelf te installeren, heel handig in gebruik en ziet er bovendien heel elegant uit.


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo