Hoeveel egaline heb je nodig voor jouw vloer?

28 maart 2022 Bron: Bouw & Wonen
Hoeveel egaline heb je nodig voor jouw vloer?
Wanneer je een vloer wilt gaan egaliseren is de belangrijkste vraag die je jezelf kunt stellen: Hoeveel egaline heb ik nodig? Om een zo goed mogelijke indicatie te geven over de hoeveelheid egaline, lees je hier alles over de verschillende soorten vloeren en hoeveel m2 egaline je nodig hebt.

Waarom egaliseren?

Er zijn verschillende goede redenen waarom jij jouw vloer moet egaliseren voordat je er een andere vloer op legt. Egaliseren zorgt namelijk voor een strakke en effen ondervloer. Daarnaast hechten verlijmde vloeren erg goed met een geŽgaliseerde ondervloer, waardoor de kans op vervormen wordt weggenomen. Als je de bovenstaande redenen optelt zorgt egaline voor een langere levensduur. Een ondervloer die goed hecht en geen oneffenheden heeft, zorgt ervoor dat de uiteindelijke vloer langer meegaat en niet gaat werken of vervormen.

De hoeveelheid egaline

Hoeveel egaline je nodig hebt, wordt vaak bepaald op basis van egaline per m2. De hoeveelheid egaline per m2, hangt af van de laagdikte. Omdat elke vloer anders is, kan de egaline per m2 erg verschillen. Bij bijvoorbeeld een hele scheve en ongelijke betonnen vloer, heb je op sommige plekken meer egaline nodig dan op andere plekken om de vloer glad te krijgen. Daarom moet je goed duidelijk hebben voor jezelf hoe dik de egalinelaag moet zijn op sommige plekken.

Soorten egaline

Wanneer je weet hoeveel egaline je nodig hebt, kun je de juiste egaline gaan kiezen. Zo heb je verschillende soorten egaline voor verschillende ondervloeren en toepassingen. Denk daarbij aan egalines die geschikt zijn voor houten vloeren, garagevloeren, betonvloeren, vloerverwarming, tegelvloeren, ahydrietvloeren en badkamervloeren. Bepaal daarom altijd goed welke egaline benodigd is voor welke soort vloer.

Egaline kopen

Het gebruiken van goede kwaliteit egaline is van groots belang. Het bezuinigen op egaline kan op den duur resulteren in een werkende vloer die kan gaan vervormen. Ga jij egaline kopen? Win advies in en koop de egaline bij een specialist. Kijk bijvoorbeeld eens bij de Afbouwbaas. Hier bepaal je aan de hand van een handige egaline calculator de juiste hoeveelheid egaline per m2 en bestel je het gemakkelijk online.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo