Hoe kom jij na de verbouwing tot rust?

15 december 2021 Bron: Bouw & Wonen
Hoe kom jij na de verbouwing tot rust?
Na een grote verbouwing ben je vaak moe en wil je lekker tot rust komen in je nieuwe of vernieuwde huis. Een fijne stoel mag daarbij niet ontbreken. Kies bijvoorbeeld voor een van de vele relaxfauteuils of relaxstoelen. Een fijne stoel is een must voor in ieder huis! Er zijn heel veel keuzes waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van deze stoel. Wil je bijvoorbeeld een voetenbankje of niet? En hoe wil je de elektrische stoel aansluiten? Er zijn heel veel mogelijkheden bij deze stoelen en dat maakt de keuze soms best lastig. In dit artikel worden meerdere vragen over deze stoelen beantwoord.

Kies voor comfort met een fauteuil

De relaxfauteuil, of relaxstoel is een stoel die in verschillende posities is te verstellen. In elke positie krijgt je lichaam een goede ondersteuning en vaak zit er zelfs een voetenbankje bij. Dat kan niet beter zou je zeggen. En dat is ook zo. Een fijne stoel in huis hebben kan met een relaxfauteuil. Het grote verschil tussen een gewone fauteuil en een relaxfauteuil zit Ďm in de functionaliteiten. Een relaxstoel biedt vaak veel meer opties tot het verstellen van de stoel. Vaak zijn deze gericht op relaxen en bieden deze stoelen in verschillende standen een optimale ondersteuning aan nek, rug en benen. De stoel doet zijn naam dus eer aan! De relaxstoelen zijn beschikbaar in allerlei soorten en maten.

Stoelen die elektrisch verstelbaar zijn

De meeste relaxstoelen zijn elektrisch verstelbaar en bijvoorbeeld voorzien van een uitklapbare voetensteun. Een normale stoel of fauteuil is uiteraard niet elektrisch. Relaxstoelen zijn door deze extraís vaak wat duurder dan normale fauteuils of stoelen. Een elektrische relaxstoel is in enkele gevallen afhankelijk van stroomtoevoer. Bekijk dus of er voldoende stroomvoorzieningen zijn bij het plaatsen van je stoel. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een model met accu. Ook binnen de relaxstoelen zijn nog veel mogelijkheden die je kan kiezen. Denk hierbij aan materiaal en stofkeuze en stoelen met een enkele of meerdere motoren. Deze motoren maken het mogelijk om het rug- en zitgedeelte los van elkaar te bedienen. Dit is erg handig om van houding te veranderen of makkelijker uit de stoel te komen. Het kan namelijk in deze comfortabele stoel moeilijk zijn om weer met beide benen op de grond te komen. Bekijk dus goed hoe de stoel beweegt en hoe jij je daar als gebruiker bij voelt.

Zorg in een comfortabele stoel voor een goede zithouding

Voor een goede zithouding staan je voeten volledig op de grond en zijn je knieŽn lager dan je heupen. Laat wat ruimte tussen het zitgedeelte van je stoel en je knie. Een eenvoudig trucje om dat te controleren? Als je vuist tussen je stoel en je knieholte past, heb je voldoende ruimte. De lage rugsteun van je stoel moet net boven je broek riem uit komen. Steun met je schouders tegen de rugleuning. Vermijd voorover buigen en leun lichtjes achterover. Zo veren je spieren mee tijdens het verzitten. Dat is nog eens een easysit!

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo