Hoe haal ik de natuur in huis

25 juli 2022 Bron: Bouw & Wonen
Hoe haal ik de natuur in huis
De natuur is prachtig. Toch ben ik er laatst achter gekomen dat de natuur nog mooier is dan ik al dacht. De natuur kan de mens namelijk op een positieve manier beïnvloeden gezien onze mentale gesteldheid, gezondheid en sociale vaardigheden. Ik kwam deze informatie toevallig tegen in een artikel. Ik was direct geïnteresseerd en heb mij verdiept in de natuur en haar invloed.

Uit mijn onderzoek bleek dat de natuur onder andere helpt bij het herstel van stress, een verbetering van de weerstand en het stimuleren van de creativiteit. Dat klinkt allemaal ontzettend positief! Ik vroeg mij af waarom de mensen zich niet dagelijks bevinden in de natuur. Een kleine wandeling of een fietstocht zal een mens ontzettend goed doen.

Vaak zitten de mensen toch liever een avondje op de bank om tot rust te komen na een lange werkdag. Als de mensen liever niet hun tijd en energie besteden aan een wandeling of een fietstocht, moeten wij op zoek naar een andere manier om de mensen in contact te laten komen met de natuur. Het is immers zonde om niet te genieten van alle voordelen van de natuur. Al snel kwam ik op een ideale oplossing: waarom halen wij de natuur dan niet in huis? Hoewel het niet mogelijk is om de gehele natuur en de beleving naar binnen te halen, zijn er zeker mogelijkheden om de sfeer van buiten naar binnen te halen. In dit artikel geef ik drie manieren waarop jij de natuur in huis kunt halen. Lees snel verder!

Houten accessoires

Hout is een veelgebruikt materiaal, afkomstig uit de natuur. Het hout staat prachtig in het interieur en zal bovendien de natuur in huis halen. Dit materiaal is op diverse manieren toe te passen. Zo komt het hout regelmatig terug in een bijzettafel of een opbergkastje. Toch kun je het hout ook op een creatieve wijze in jouw woonkamer toepassen. Denk bijvoorbeeld aan de plaatsing van balken in de woonkamer, waardoor de ruimte een industrieel en Scandinavische uitstraling krijgt. De balken zijn gemakkelijk te monteren aan de hand van balkdragers. Het zal de woonkamer direct een prachtige, authentieke uitstraling geven.

Planten, planten, planten!

In de natuur ben jij omringt door bomen, planten en bloemen. Indien jij de natuur in huis wilt halen, is het uiteraard essentieel om ook deze natuurelementen aan te schaffen. De plantjes kunnen in de vensterbank geplaatst worden als kleine toevoeging, maar het is ook mogelijk om een mooie plantenhoek te maken in de woonkamer. Om de planten op een speelse manier toe te passen in de ruimte, is het ook mogelijk om de plantjes op te hangen. Dit is gemakkelijk te realiseren met woodies in het plafond.

Dierenprints

Tijdens een wandeling is het jou vast niet ontgaan: de natuur zit vol met dieren. Zowel tijgers als insecten, het ligt er maar net aan in welk land jij je bevindt. Doordat de dieren ook een groot onderdeel zijn van de natuur, is het raadzaam om ook dit element terug te laten komen in de woonkamer. Nu hoef jij geen bak met mieren te plaatsen of enkele muggen los te laten, maar een schapenvachtje over de bank, een koeienhuid op de vloer of een schilderij van een dier is al voldoende.


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo