Hoe een tuinborder uw tuin kan verfraaien

9 november 2022 Bron: Bouw & Wonen
Hoe een tuinborder uw tuin kan verfraaien
Wat hebben alle net afgewerkte, mooie en efficiŽnte tuinen gemeen? Ze maken gebruik van borderranden voor het creŽren van scheidingen tussen terras, gazon, en border. Deze tuin borders zorgen voor een rustgevende en strakke look voor je tuin. Dat wil toch iedereen!

Veel mensen kennen het concept van tuindecoratie in de vorm van upcycling, wandversieringen, en roestige voorwerpen, maar vergeten een fundamenteel onderdeel dat zorgt voor een perfecte tuin afwerking; de tuin borderrand. Deze kan je tuin naar een nieuw niveau brengen en een echte eyecatcher zijn, vooral in combinatie met een bepaalde plant of een boom. Hoe werkt dit? Daar komen we zo op terug!

Wil jij je tuin in eigen stijl verfraaien? Zoek niet verder en klik hier voor alle benodigdheden voor het installeren van borderranden in je tuin.

Waarom een tuin rand? Een eenvoudige border kan het hoogtepunt van je tuin enorm goed accentueren. Heb jij een prachtig terras, een fontein, een groententuin, bloembedden, een plantenbak, een grasveld, of iets anders en wil je de aandacht hier naar toe brengen, dan zullen borderrollen je hier perfect mee helpen! Net zoals bij planten, zijn er verschillende soorten en maten gazonkanten en perkranden.

Van de metalen kanten tot ander constructiemateriaal waarmee je zelf je eigen gazonranden kunt maken. Ben jij een Ďdoe-het-zelfí persoon en houd je ervan om in de tuin te werken, dan is het maken van borders een perfect klusje voor jou!

Hoe een tuinborder uw tuin kan verfraaien

Borderrand smal

Dit is de perfecte optie voor iedereen die zonder moeite een hoogwaardige en weerbestendige border wilt aanleggen en van een subtiele look houdt. De smalle border randen zijn ideaal voor het afboorden van gazons, tuinpaden, of perken en daarnaast ook nog een super makkelijk te monteren zonder dat er speciaal gereedschap voor benodigd is. Deze tuin randen zijn zelfs beschikbaar in verschillende kleuren, zodat ieder zijn persoonlijke preferentie en creativiteit kan uiten.

Er zijn twee materiaal opties voor de borderrand smal; de metalen versie en de aluminium/zink versie. De metalen versie is wat sterker dan de aluminium versie, echter zijn beiden goed bruikbaar voor jouw borderranden.

De smalle variatie van onze tuin borders zijn veelzijdig, ze kunnen namelijk naast als borderrand, ook gebruikt worden om tuinpaden, bloembedden, groentebedden, of andere tuin elementen af te scheiden. Dit zorgt voor een aantrekkelijke visuele representatie van de indeling van jouw tuin op een professionele, mooie, en unieke manier.

Exclusieve Borderrand

Er zijn verschillende exclusieve tuinranden beschikbaar, maar welke past het beste bij jou en jouw behoeftes? In het algemeen hebben de rollen een functie: het afscheiden van verschillende onderdelen van je tuin, echter bestaan er ook multifunctionele en specifieke tuin borders.

Exclusive borderranden zijn van de hoogste kwaliteit beschikbaar op de markt. Door middel van de omhullende rand aan het holle lichaam wordt je border van maximale stabiliteit voorzien. Deze kanten worden vaak gebruikt voor het afscheiden van verharde dakranden, terrassen, of andere oppervlakten. Door de hoge kwaliteit, zijn dit de perfecte tuin borders voor alle vier de seizoenen en elke verschillende situatie.

Wil jij jouw tuin optimaal in scene zetten? Maak dan gebruik van dit designelement om het de look te geven, die jij wilt. Bovenal ben je niet alleen met groen bezig, maar ook nog eens groen bezig! De exclusieve borderrollen zijn namelijk van duurzaam, gerecycled materiaal gemaakt wat beter is voor het milieu in vergelijking tot andere alternatieven die online te vinden zijn.

Het installeren van de randen is makkelijk gemaakt, zodat iedereen zijn tuin een professionele look kan geven, zoals een tuinarchitect dat zou doen!

Als laatst, hebben de exclusieve tuin borders een groot voordeel op borderranden van materialen zoals steen of PVC. Deze lijken misschien goedkoop, echter zijn ze minder duurzaam en zullen ze minder lang meegaan. Dit zal er voor zorgen dat ze vaker vervangen moeten worden en u dus uiteindelijk alsnog duurder uit bent. De exclusieve borderrollen zijn dus ook goed voor je portomonnee! Wilt u een tuinkant installeren? Kies voor kwalitiet en kies onze exclusieve borderranden.

Boomring

Dit is een van mijn favorieten borderranden die vaak over het hoofd wordt gezien. de boomringen zullen niet alleen jouw bomen, maar ook jouw planten of groentenbedden perfect kunnen afscheiden. Bij tuin randen wordt vaak vooral gedacht aan gazonranden of terras borders, maar deze boomringen zijn een essentieel onderdeel en zullen je tuin pas echt afmaken!

Wat nou als je geen bomen hebt? Dit is gelukkig helemaal geen probleem, de boomringen zijn namelijk multifunctioneel en hoeven niet enkel gebruikt te worden voor je bomen! Je kan de boom ring gebruiken om je bomen perfect af te werken, dit geeft ze een extra nette, afgewerkte, en schone look. Maar naast het te gebruiken voor bomen, kunnen ze ook voor je planten of groenten gebruikt worden om verschillende hoogtes te maken. Laat je creativiteit voor je spreken en leef je uit!

Dus, wil jij jouw tuin een nieuw leven inblazen of verfraaien? Gebruik borderranden van verschillende soorten materiaal, maten, kleuren, en functionaliteiten om je tuin die nette, afgewerkte en creatieve look te geven waar je naar op zoek bent!

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo