Meubelen

Hardside of softside waterbed: wat is de beste keuze?

Hardside of softside waterbed: wat is de beste keuze?
Ben je op zoek naar een nieuw bed en spreken de voordelen van een waterbed je erg aan? Dan is het tijd om je verder te verdiepen in de verschillende soorten en mogelijkheden. Zo heb je onder andere de keuze uit een hardside en softside waterbed. In dit artikel zetten we de verschillen op een rij en ontdek je welk type waterbed de populairste keuze is.

Wat is een hardside waterbed?

Toen de waterbedden net op de markt kwamen, waren het vrijwel allemaal hardside bedden. Dit houdt in dat het watermatras op zijn plaats wordt gehouden door een harde ledikant. Deze harde omranding is in veel gevallen gemaakt van hout. Het waterbed matras ligt dus helemaal in het frame verzonken en kan hierdoor niet uitzetten.

Wat is een softside waterbed?

Het verschil tussen de twee waterbed soorten zit al duidelijk in de naam. Bij een softside waterbed is de omranding namelijk gemaakt van een zacht materiaal. De zijkanten bestaan uit een stevig soort schuim. Hierdoor zijn softside waterbedden een stuk lichter dan de traditionele hardside waterbedden. Ook bevat een watermatras van een hardside variant meer water dan de softside variant.

Wat is de populairste keuze?

Op dit moment zijn softside waterbedden zonder twijfel de populairste keuze. Dit type heeft namelijk de meeste voordelen. Het belangrijkste voordeel is dat de zachte rand het in- en uitstappen een stuk gemakkelijker en comfortabeler maakt. Je hoeft niet op een hard houten frame te zitten om op te staan. De zachte zijkanten van schuim zijn stevig genoeg en zakken dus niet helemaal in. Daarnaast is het veel eenvoudiger om een softside waterbed op te maken. Bij een hardside waterbed moet het beddengoed helemaal om het watermatras heen en dus in de ledikant worden gestopt. Bij een modern softside bed kun je het beddengoed vaak eenvoudig tussen de rand plaatsen en hoeft het niet helemaal onder het watermatras door. Dit geldt zowel voor een hoeslaken als voor de tijk.

Welke watermatras heb je nodig?

Hoewel de softside waterbedden een stuk populairder zijn, raden we aan om vooral een waterbed te kiezen dat aansluit bij jouw wensen. Als je eenmaal de keuze hebt gemaakt tussen hardside en softside, kun je er een passend matras bij uitzoeken. Niet ieder waterbed matras is namelijk geschikt voor beide varianten. Laat je bij twijfel altijd goed informeren door een professional. Vraag om online advies of breng een bezoekje aan een showroom om proef te liggen.

Ook interessant